Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 27 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast
Results 181 to 200 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #181 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut. Nu am scalari, dar din cate stiu despre inmultirea scalarilor, ce ai tu acolo nu prea are sanse de reusita. De obicei depun sute de oua (o pereche scoate si 400-500 de oua)... multe din ele o sa devina icre albe (moarte sau nefertilizate), iar o alta parte o vor manca probabil chiar scalarii (daca sunt la prima incercare si sunt incepatori). Optim ar fi ca dupa 2 zile (dupa ce aleg parintii icrele moarte), daca tot e vorba de acvariul vechi... sa scoti parintii de tot, sa dai filtrul mai incet (ca sa nu-i traga prin fantele respective) si sa introduci o pompa de aer pentru oxigenare (insa din cate stiu nu trebuie sa intre in contact aerul cu icrele). Dupa care, devine si mai complicat, pentru ca trebuie sa le dai mancare speciala alevinilor (va trebui sa se hraneasca din masa apei, deci vorbim de micro... mancare pudra, artemia, etc.). Din cate am inteles insa cel mai greu e sa scapi de mucegaiul alb care se formeaza... Optim ar fi totusi sa iei legatura cu cineva care chiar a inmultit scalari. Bafta !

  2. #182 SP
    Member okayo's Avatar
    Salut.
    de cand nu am mai vorbit s-au intamplat lucruri. Adica vechi locatarii ai micului bazin s-au instalat confortabil in noua "galetusa" mult mai mare, mai incapatoare si se simt bine. Am sa fac poze pentru a exemplifica. Acum dupa ce a trecut mai bine de o luna iti dau dreptate in privinta filtrului si nu pentru ca ar fi trebuit sa iau varianta mai mare ci pentru ca probabil ar fi necesare doua canistre pentru o filtrare corespunzatoare. Am observat in scurta vreme inconveninetul si zic eu ca l-am reparat (intr-o oarecare masura) cu un filtru Aquaball 2012 lua la mana a 2-a care isi face treaba foarte bine.
    Cu toate astea substratul tot trebuie curatat periodic pentru ca e o iluzie ca datorita unui filtru bun scapi de mizeriile de pe substrat. Am realizat si eu ca nu e asa.
    In afara de lucrurile bune exista insa si cateva aspecte negative pentru care sunt din nou pe forumul tau.
    Dupa ce am inceput sa bag niste co2 a aparut o invazie minunata de alge de tip brun care intr-o sapt mi-a impanzit peretii de acvariu. Se pare ca co2 le prieste. Solutia este una ieftina de la JBL luata din Hornbach. O butelca, niste microgronisme care se pun in butelca, un furtun si o piatra.
    Pe scurt acum in acvariu am 4 SAE, cory, hoplo, scalari si cateva guppy.
    Desi par interesati de alge sae vad ca nu sunt experti in a le termina.
    Cineva mi-a zis de creveti red-cherry insa cand i-am zis de scalari a ramas in dubii. Ai vreo idee? Parca nu le-as da o mancare asa scumpa sa manance.
    Dupa cum ziceam am sa revin cu poze.

  3. #183 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu mai stiu ce substrat ti-ai luat, dar daca ai pus ceva de natura vulcanica, da-i timp ca sa se formeze coloniile de bacterii calumea. Si o sa vezi ca in timp nu mai cureti substratul periodic. Eu am deja vreo 6 luni... si asta cu peste 100 de pesti, deci mizerie e imposibil sa nu se produca. A nu se intelege ca nu am incercat sa curat... doar ca n-am avut ce si m-am lasat pagubas. Mai mult ridicam eu substratul decat sa trag mizerie...

    Cat despre filtru, cred ca este prea mic acvariul ca sa pui 2 filtre externe... raman la parerea ca modelul recomandat era aproape perfect. Nici prea mare agitatie in apa nu trebuie sa fie, pt. ca o sa dai de alte alge si probleme...

    Referitor la CO2, am tot zis de nenumarate ori... nu recomand nimanui sa introduca CO2 in acvariu fara pH controller. Mie imi e frica si cu pH controller, daramite fara. Nu poti sa introduci CO2 dupa ureche...

    Cat despre alge, e normal sa se formeze intr-un acvariu nou. Mai ales in unul in care plantele inca nu s-au obisnuit cu lumina, substratul fertilizant inca nu a pornit, etc... Si cum spuneam mai sus, unde CO2 intra, dar nu stii cat, cum, daca fluctueaza pH-ul, etc... Majoritatea algelor apar datorita unui element care nu sta in balans. Si aici ma refer la balansul dintre valorile apei, lumina, co2. Oricum, pune poze cu alga, ca sa o identificam exact. Dar daca zici ca este pe geam, e posibil sa fie GDA (Green Dust Algae) sau GS (Green Algae). Prima trebuie lasata in pace, pentru ca are durata de viata foarte mica, si pana nu-si face ciclul (cam o luna) o sa cureti in continuu geamul si degeaba...A doua apare de obicei in lipsa de fosfati, ceea ce ma indoiesc ca e la tine o problema

    Nu poti sa pui red-cherry acolo... decat daca vrei sa-i folosesti pe post de tinta... Sau daca vrei sa dai o mancare foarte scumpa la scalari

  4. #184 SP
    Member okayo's Avatar
    Well.
    Substratul este asa: Aquabasis, peste care s-a turnat Volcanit si pentru ca stratul sa fie un pic mai inalt am mai completat si cu nisip de quartz din vechiul acvariu, astfel incat la suprafata e o mixtura. Am plantat si vreo 4-5 roci vulcanice tocmai datorita renumelui de pietre poroase in care se instaleaza culturiile de bacaterii si plante luate de la expozitie de ce tocai a avut loc. Acel filtru extern si un filtru intern. O perdea de aer si cam atat.

  5. #185 SP
    Member okayo's Avatar
    Am revenit. Intr-un final am reusit sa fac si cateva poze. Ba chiar am luat si o solutie impotriva algelor de la JBL. Am aruncat-o in apa dar nu am simtit vreo ameliorare. IN schimb cativa melci obisnuiti au facut niste curatenie pe cateva frunze. Cam putin totusi. Pe peretele din spate au aparut alge punctiforme. O sa vad cum le dau jos ca e de munca la ele.
    Attached Images Attached Images acvariu.jpg acvariu1.jpg acvariu2.jpg acvariu3.jpg alge.jpg

  6. #186 SP
    Admin MonkY's Avatar
    1. Cine ti-a dat sfatul cu substratul in "n straturi"... n-a avut ce face. Poti sa-i spui ca a reinventat acvaristica, in special cu ajutorul acelei "plase" pe care o vad delimitand quartzul de volcanit. Nu numai ca va opri radacinile sa creasca asa cum trebuie la adancimea substratului, dar va ajuta si la colmatare, va opri melcii, afinarea substratului (nu se va "aerisi"), etc...

    2. Nu vad o singura planta sanatoasa acolo... Nu imi dau seama cum poti lupta cu algele cand plantele nu sunt ok. Majoritatea solutiilor minune "anti-alge" de fapt omoara si plantele (de obicei mai extermina si nevertebrate precum crevetii). In plus, nu de cele de pe geam (punctiforme) trebuie sa-ti faci probleme. Acelea par a fi GDA, alge pe care trebuie sa le lasi o luna sa-si termine ciclul de viata, dupa care cureti.

    3. Planta in ghiveci-ul de la magazin. Nu numai ca nu se tin plantele in acel ghiveci in care nu se pot dezvolta radacinile, dar prin introducerea lui in acvariu ai adus automat toate bolile si toate microorganismele de la petshop. Nu degeaba se tin in carantina plantele si pestii inainte de introducere in acvariu. In plus plantele se spala foarte bine (altii merg chiar la extrem, aplicand solutii pentru a omora orice in afara de planta).

    Imi pare rau, nu stiu cum sa te ajut, pentru ca vad ca ai o metoda proprie de a rezolva problemele, sau cineva te invata gresit (parca in mod intentionat). Din pacate, acvaristica se face "ca la carte". Sunt foarte putine ariile in care putem interveni si face dupa cum consideram noi ca ar fi ok. Iar fertilizarea nu e una din ele. Sper sa te superi pe mine, insa eu daca as avea acel acvariu maine l-as reface de la zero. Sper sa poti trece peste perioada aceasta de inovatii, combinatii de fertilizanti, sfaturi de la petshop si sa incepi sa faci totul "ca la carte". Bafta multa ! Vei avea nevoie !

  7. #187 SP
    Member okayo's Avatar
    Multam.

  8. #188 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by okayo View Post
    Multam.
    Cu placere. Incearca sa-ti pui la punct micro si macro-fertilizarea. Daca le dai si lumina si au pH ok (daca tot introduci CO2), vor incepe sa-si revina plantele. Si cea mai buna metoda de a scapa de alge este ca plantele sa fie super ok (si sa traga toti nutrientii din apa, lasand algele sa moara de foame). De aceea se si recomanda ca la bazin nou sa iei plante cu crestere foarte rapida (gen cabomba). La care chiar va trebui sa renunti dupa o luna-doua, pentru ca devine invaziva (desi unii o mai pastreaza si o tund mai des).

    Si nu mai da banii pe solutii impotriva algelor, pentru ca sunt egale cu zero. De fapt mai rau fac. Gandeste-te la alge ca fiind niste plante "proaste", dar foarte profitoare. Cum prind ceva in neregula, cum se hranesc si se inmultesc (asta fac de miliarde de ani). Mai bine ai da banii pe teste de NO3, PO4, Fe... ca sa vezi daca ai acel exces de care abuzeaza ele. Si pentru inceput, nu exagera cu lumina. 8 ore pe zi la inceput, 10 ore dupa cateva luni, cand e totul ok. Eu am ales solutia cu pauza in mijlocul zilei, asa cum fac foarte multi. E buna pauza pentru calmarea pestilor mai nebuni, plus ca da oportunitatea si pestilor "de noapte" sa iasa chiar si in timpul zilei. Si cel mai important, ca apucam sa-i vedem noi la lumina atat dimineata, cat si seara. Altfel ar fi prea greu... Intr-un acvariu plantat cu lumina artificiala de la 08:00 dimineata la 20:00 seara, adica 12 ore... ar fi aproape imposibil de luptat cu algele.

    P.S. Am vazut ca ai si un "shark" si "sae". Cum se inteleg ? Nu alearga rechinasul pe sae ?

  9. #189 SP
    Member okayo's Avatar
    Lumina vreo 10-12ore zilnic. Ph e ok, dupa testele cu betisoare. Pentru micro fertilizare mai am acele picaturi zilnice de la Ferropol si am am luat din HornBach o doza mai mare. Fertilizarea din substrat este data de Aquabasis si Volcanit. Plasa am pus-o citind pe un forum, tipul zicand ca a reusit sa tina mai bine plantele legate in substrat prin aceasta metoda. Al doilea motiv pentru ca Aquabasis este un substrat care se dizolva in apa daca nu are vreo 5-7 cm peste de alt substrat, respectiv cel recomandat tot de la JBL.
    Solutia impotriva algelor am luat-o sub imboldul ideei de a scapa cumva de ele. Am zis ca poate astfel reusesc.
    La plante am vazut redresare in ultima vreme, cred mai mult datorat Co2-ului care le impulsioneaza sa creasca, sau poate pentru ca s-au adaptat si fixat radacinile in substrat.
    Am sa retin sugestia referitoare la lumina. Momentan e lasata de la 11-23 de o sapt. Anterior era 7-10; 16-23
    SAe sunt 4 bucati. Destul de simpatici. Cateodata se alearga: nu inteleg daca e vorba de joaca sau de agresiune. Citeam undeva ca devin agresivi cu semenii lor.
    Shark probabil te referi la Labeo bicolor, care e un pui de 2 cm. Au fost 4 initial. Peste noapte au ramas doi. De 3 sapt tot atat. Cred ca scalarii au rezolvat situatia fara acordul meu. Paguba 10Ron. Deocamdata se joaca in banca lor curatand roca vulcanica cea mai voluminoasa. Conflicte poate mai tarziu cand fac muschi.

    p.s- a aparut Super Mario Galaxy 2. It's meeee, Mario!

  10. #190 SP
    Member okayo's Avatar
    Plasa de care te mirai si de care iti scriam ca am citi pe un forum, iat-o folosita sin in setupul lui nenea asta: Darko's Aquarium: September 2009
    In aceeasi idee de a tine substratul cleios si usor dizolvabil in apa. Peste care se toarna substratul mai grosier.
    Intre timp plantele si-au mai revenit, noroc cu niste melci care fac curatenie noaptea. Intr-o luna totul va fi sub control.

  11. #191 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo: iar te iei dupa diversi (care oricum au folosit cu totul altceva decat substratul tau - btw, AquaClay)... Ai citit si ce-a patit individul dupa ce si-a facut respectivul setup ? Pesti morti, nivel extraordinar de amoniac, alge (Staghorn & co. dupa cum scrie chiar el aici). Fara suparare... dar are 2-3 fire de plante in acel setup (dupa cum se poate vedea aici). Cam de 10 ori mai multe sunt eu nevoit sa tai saptamanal... Pentru ca le las sa creasca, nu le opresc cu plase.

    Oricum e bine ca si-au mai revenit plantele... Dar totusi, am si eu o curiozitate. O intrebare logica: unde se vor extinde radacinile cand vor da de plasa respectiva ? Nu ar trebui sa intre in substratul fertilizant (acolo unde ai AquaBasis-ul si Volcanitul) ? De ce-ai mai dat bani pe ele daca radacinile plantelor oricum nu pot ajunge acolo ? Nu ai nici incalzitor de substrat sa zici ca se creeaza curenti si se plimba fertilizantul printre radacini... Nu stiu, doar intreb...

    Sper sa te vedem peste o luna cu bine !

  12. #192 SP
    Member okayo's Avatar
    Plantele pe care le am nu dezvolta radacini groase iar dupa cum stii orice radacina fiind subtire intr-o prima faza intra prin orice gaura iar apoi prin marire/ingrosare urmeaza sa absoarba in structura ei gaurile plasei. am vazut asta in natura cu copaci care s-au extins si care au "mancat" garduri de fier sau stalpi, etc. Asa incat eu nu-mi fac probleme din acest motiv. In mod sigur deja de o luna radacinile au ajuns in substratul fertilizant. Eu sunt surprins insa de efectul Co2 care e intr-adevar un lucru benefic. Plantelor le este benefic si co2 la fel ca si fertilizarea din substrat sau extra.
    Incalzitor de substrat nu am. Intr-o luna va fi mai bine te asigur. Melcii s-au mai inmultit si fac o treaba grozava. Stratul de alge care se depusese pe plante e din ce in ce mai greu de vazut. Plante care erau anterior maronii acum au exact coloritul natural verde. Din cauza asta si cresterea lor a fost impulsionata pentru ca acel strat maroniu bloca fotosinteza.
    Revin cu fotografii peste o luna.

  13. #193 SP
    Junior Member cocomarla's Avatar
    Uite asa ! Mi-am facut cont pe consolegames pentru ca am citit postul asta ... In cele 9 pagini am citit o gramada de lucruri interesante si pertinente, dar si cateva mai pe alaturi. Monky se vede ca stii ceva acvaristica ( ceva mai mult ca mine ), dar imi permit si niste sfaturi ... daca nu stii un produs, nu mai recomanda altul ca fiind mai bun ( il recomanzi explicit pentru ca stii sigur ca functioneaza ), daca un produs e ' praf ' si in viata ta nu-l vei mai folosi, explica de ce ( oare ai inteles sigur ce face acel produs? )...ciclul azotului e de baza, dar e mai sanatos sa invatam ce trebuie si cum sa facem pentru a avea echilibru in acvariu ( mai ales de ce ? ). .... am mai sesizat o contradictie: apa 48 ore sa iasa clorul din ea ( aiurea din punct de vedere chimic ) si folosirea solutiilor specifice pentru declorinare ( astea au efect...toate, inclusiv clorocid de 2 lei...diferenta apare in alta parte )
    Pare ca sunt pus pe cearta si contraziceri...FALS ! acum am scris doar un rezumat rapid la cateva mici erori...nu imi permite timpul sa explicitez pe fiecare in parte...dar, daca-mi permiteti, voi posta punctual la urmatoarele probleme ce vor apare ( in ceea ce inseaman hardware si solutii folosite in acvaristica)....scuze daca v-am inoportunat ( nu exista cuvantul asta , dar suna bine rau )

  14. #194 SP
    Admin MonkY's Avatar
    cocomarla: Toate sfaturile mele despre produsele legate de acvaristica au venit tocmai ca urmare a folosirii (sau testarii mai bine zis) pe mine. Nu am obiceiul de a vorbi doar din auzite (asa cum o fac multi pe la pet shop-uri). Din pacate, un produs prost ramane la fel de prost indiferent cat de bine il folosesti. Sau poate o fi bun dar pentru alte intrebuintari, cine stie...

    Anyway, iti recomand sa citesti http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-echipamente/ poate mai gasesti si alte inadvertente. Cat despre declorinare, daca ai fi folosit vreodata un test de Cl pe apa lasata cel putin 24h (de preferat 48h in vase cu gura larga), n-ai mai fi zis asa. Cum spuneai si tu, "din punct de vedere chimic" testele nu mint...

  15. #195 SP
    Member okayo's Avatar
    Coco as fi interesat si eu de "diferenta apare in alta parte". Detaliaza, ar fi bine sa stim mai multi la ce te referi.

  16. #196 SP
    Junior Member cocomarla's Avatar
    Am citit mai demult ghidul tau. De atunci am zis ca este cel mai complet si serios ghid vazut de mine. In perioada asta am foarte putin timp liber si de aceea nu pot dezvolta subiectele, de aceea vorbesc mai la general. Despre diferente incerc saptamana viitoare OK...

    PS. sunt convins ( se vede cu ochiul liber ) ca vorbesti din experientele tale. Eu ma gandeam la
    * zeranix vs bio pro eheim...cel putin la nivel declarativ al producatorului zeranix are 1250 mp /l . biopro cam 450 mp/l si nu e deloc un produs prost...exagereaza munster? poate...dar si ei sunt nemti...si sunt mici, nu cred ca prin minciuna pot patrunde pe piata
    * easybalance...ai folosit o data ( chiar ti-a ramas )...sa poti da un verdict ar fi trebuit sa-l folosesti vreo 3-6 luni ( am schimbat apa la discusi dupa 3 luni, dar am folosit saptamanal easybalance )
    * nu e eheim in romania? sau diferentele de pret sunt imense ? aici nu prea am inteles de ai luat din germania
    * jbl are nu stiu cate bacterii capsulate...o sa studiez produsul...dar nu inteleg de ce concurenta lor ( cred ca te referi la sera si tetra ) au o problema ca au bacteriile in sticla
    * oricum , sunt 3 mari producatori pe piata...indiferent pe care-l alegeti, va recomand sa folositi tot " tratamentul" de la aceeasi firma...

  17. #197 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by cocomarla View Post
    PS. sunt convins ( se vede cu ochiul liber ) ca vorbesti din experientele tale. Eu ma gandeam la
    * zeranix vs bio pro eheim...cel putin la nivel declarativ al producatorului zeranix are 1250 mp /l . biopro cam 450 mp/l si nu e deloc un produs prost...exagereaza munster? poate...dar si ei sunt nemti...si sunt mici, nu cred ca prin minciuna pot patrunde pe piata
    Aici s-ar putea sa ma confunzi cu altcineva... intrucat nu am vorbit niciodata despre zeranix (pentru ca nu am testat asa ceva). Recunosc, de la Aquarium Munster nu mi-au trecut prin mana decat ceva medicamente si foarte putina mancare, insa insuficient ca sa pot spune despre produsele lor ca sunt proaste sau nu. Daca doresti sa vezi cat de bun este zeranix-ul vs eheim substrat pro, e foarte simplu (dar de durata): cicleaza acelasi acvariu (sau vas, nu trebuie neaparat acvariu) cu aceeasi cantitate de suport biologic (atat de la aquarium munster cat si de la eheim). Eu am facut testul cu JBL MicroMec (care se lauda cu 1500m2 pe litru, adica mai mult si decat zeranix-ul) vs Eheim Substrat Pro... si JBL-ul a pierdut pariul la distanta mare. Tocmai asta e ideea... sa nu vorbim decat din experienta, ca de reclame cred ca suntem toti satui... Sper ca-ti dai seama ca nu am nici-un interes sa laud un produs sau altul... pe mine ma intereseaza doar ce-i mai bun pt. pestii mei. Daca maine mi-ar putea demonstra ca intr-adevar fata de Eheim Substrat Pro este de 2-3 ori mai bun produsul X, poimaine mi-as schimba continutul filtrelor.
    Quote Originally Posted by cocomarla View Post
    * easybalance...ai folosit o data ( chiar ti-a ramas )...sa poti da un verdict ar fi trebuit sa-l folosesti vreo 3-6 luni ( am schimbat apa la discusi dupa 3 luni, dar am folosit saptamanal easybalance )
    EasyBalance am folosit de mai multe ori. Din pacate pe la inceputuri (nici nu exista versiunea cu Nitraban). Din pacate, fara succesul scontat. Si intr-adevar, mi-au ramas cateva sticle, pe care le-am donat acum nici macar o saptamana (de fapt, am donat la cineva absolut TOT ce mi-a ramas de-a lungul timpului - cateva zeci de solutii, litri de fertilizanti, echipamente, etc...).
    Quote Originally Posted by cocomarla View Post
    * jbl are nu stiu cate bacterii capsulate...o sa studiez produsul...dar nu inteleg de ce concurenta lor ( cred ca te referi la sera si tetra ) au o problema ca au bacteriile in sticla
    * oricum , sunt 3 mari producatori pe piata...indiferent pe care-l alegeti, va recomand sa folositi tot " tratamentul" de la aceeasi firma...
    Din pacate atat la JBL cat si la Tetra, atunci cand vine vorba de bacterii "la sticla", permite-mi te rog sa raman cu indoiala mea asupra modului in care se pastreaza bacteriile intr-un recipient deschis, in care se permite intrarea oxigenului. De fapt, daca nu ma insel e si specificat pe produse ca din momentul deschiderii, au o anumita perioada in care mai pot fi folosite. De aceea prefer produsele incapsulate de la ProdiBio. Ale caror efecte le-am vazut inclusiv asupra acvariilor in care se introduceau pesti din day 1 (acolo unde nu existau alternative... de exp. la acvarii de peste 2t) !

    Folosesc linia ProdiBio de aproape 2 ani. Daca inainte cu diverse solutii aveam fluctuatii de amoniac (de aceea si cumparasem pe langa teste de amoniac, nitriti, etc... si un indicator de amoniac permanent) de cand cu ProdiBio am ajuns sa renunt in a mai face teste... pt. ca de 2 ani am valori 0 la amoniac si nitriti. Important este de stiut faptul ca bacteriile nu au totusi durata de viata infinita si e bine sa nu te bazezi ca cele moarte vor fi inlocuite imediat de noi culturi... motiv pt. care se recomanda adaugarea de BioDigest odata la 15 zile. Trebuie sa recunosc ca am ajuns sa adaug BioDigest odata la 30 zile... fara probleme.

  18. #198 SP
    Member klausn's Avatar
    Am o intrebare...astazi mi-am cumparat un sanitar micut...l-am pus in acvariu...si el trebuie normal sa stea pe fund nu ? Ei..al meu din contra,sta mai mult sus,numa cand arunc mancare si coboara jos merge,in rest sta asa ''apatic'' langa o planga pusa sus,mai face din cand in cand putina miscare.Sa imi fac griji sau nu? Sunt incepator cu pestii,si vreau sa invat cat mai multe chestii.Multumesc.

  19. #199 SP
    Member okayo's Avatar
    JUmper... parerea mea e ca e ceva cu apa. E posibil sa fie toxica la baza. Sfaturi nu-ti pot da.
    Poate nu este. Exista mai multe date pe care le poti da. Sunt mai multi pesti in acel acvariu? Se comporta normal? Poate nu s-a adaptat la schimbul de apa (de unde a venit fata de ce ai tu in acvariu). Poate nu e destul aer in apa din bazin (nu este aerisit) si atunci din cauza temperaturilor de afara simte nevoia sa-si ia oxigen din aer.
    Sunt mult mai multi factori care pot fi cauza unui astfel de comportament. Pune si o poza si probabil si Monky care are mai multa experinta iti poate spune ceva... in mod clar te va indrepta spre Ghidul lui... care este o piesa grea pe acest forum, o lucrare de referinta (bine documentata)

  20. #200 SP
    Member klausn's Avatar
    Pai,este un acvariu micut,de 7 L,in total sunt 5 pesti cu tot cu el,astazi cand m-am intors de la pet shop,am cumparat si o solutie numita clorocid...stiti voi...si am adaugat vreo 20 si ceva de picaturi in apa..pe instructiuni scrie 30-40 picaturi / 5L apa.
    Acum am stat si l-am mai urmarit..este vioi pestele,doar cateva minute sta asa cateodata langa planta (2-3 minute),dar la suprafata se tot ''joaca'' cu bulele de aer,le sparge .
    Nu stiu ce sa zic...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 27 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts