Cumva toata povestea asta cu SOPA imi aminteste de o stire pe care am vazut-o cu ceva timp in urma Two in Nuevo Laredo, Mexico, possibly killed for using social media to report crime - CSMonitor.com
Cumva toata povestea asta cu SOPA imi aminteste de o stire pe care am vazut-o cu ceva timp in urma Two in Nuevo Laredo, Mexico, possibly killed for using social media to report crime - CSMonitor.com
Totally disagree.
In primul rand,am toata stima pentru gruparea asta de "hoti si jeguri",cum ii numesti tu. Daca ar fi niste hackeri cretini care ar opri serverele NASA si ale Guvernului American doar ca sa se distreze,ar merita bagati in parnaie,pusi la zid si ce vrei tu. Dar atata timp cat lupta pentru o "cauza nobila" si incearca intr'adevar sa indrepte anumite lucruri,merita tot respectul. Si nu vorbesc de cazul de fata,SOPA. Ci de ce au facut pana la SOPA.
Eticheta pe care le'o pui e nepotrivita...hoti si vandali ? Sa fim seriosi. Sunt niste persoane cu un coeficient de inteligenta extrem de ridicat,capabile sa faca niste lucruri pe care nu le poate oricine. Astia sunt ei in realitate. Nici pe mine n'as putea sa spun ca ma incanta in general actele astea de "haiducism modern",dar baietii astia sunt determinati si nu ne vor noua raul,ci lor. Din cauze clare.
Din pacate vad ca cei care ii sustineti pe asa-zisii hecări Anonymous sunteti in marea majoritate niste pustani, 16-17 ani, care aveti o "f mare experienta de viata"
Probabil datorita varstei aveti o predispozitie pentru teorii conspirationiste si alte bull****-uri care apar pe media.
Well, guess what Mos Craciun nu exista, iar daca vrei sa realizezi ceva in viata trebuie sa muncesti pt el.
Chiar nu inteleg de ce tinta lor este Sony. Sony este o companie de marca a Japoniei, tara care a fost afectata de un nimicitor tsunami in anul precedent. Numai din respect pentru oamenii care muncesc acolo ar trebui sa ii lase in pace.
Si acum hai sa fim seriosi, acele legi ii vor viza pe cei care scot bani din piraterie. Acele site-uri care gazduiesc fisiere si care au abonati ce lunar cotizeaza sume modice, dar care adunate ii fac bogati pe anumiti oportunisti.
E la moda sa faci parte dintr-o antimiscare, sa fii impotriva societatii, cand de fapt tu esti doar o marioneta, un puppet.
Daca erau echidistanti baietii astia de la Anonymous ii atacau pe cei mai tari (Apple, Windows), nu pe cei aflati in dificultate (Sony).
De unde stiti voi ca ultimul paragraf din testamentul lui Jobs nu a sunat chiar:
- I donate 1 billion USD to Anonymous, with the condition they destroy Sony.![]()
@Aliosa, ma bucur ca asa crezi, pentru ca asa se vrea a crede "acele legi ii vor viza pe cei care scot bani din piraterie. Acele site-uri care gazduiesc fisiere si care au abonati ce lunar cotizeaza sume modice" E TOTAL Gresit, o informatie pentru tine ca creierasul tau sa miste umpicut, daca ar fi o chestie pentru binele tuturor, sa opreasca pirateria, atunci dece toti acesti ani acest tratat sau lege ce o fi DECE NU A FOST PUBLICA? in china nu ai voie la youtube, facebook, oare dece? hmm... asa se vrea WORLDWIDE, daca tu ai un blog, si e popular, scri ceva de genu *un exemplu* "US will attack Irak for oil" tu ai putea fi in judecata pentru atat!... si nu mai vorbi tampenii despre piraterie, asta e doar fatada, ca sa creada cei mai grei de cap chiar daca are in fata lui sute de documente. dar ce.. daca nu vine de la "White House" nu e legit...
sux to be you...
On a side note /Nu opri TV-ul
Se pare ca mesajul nu a ramas necitit. Sony, impreuna cu EA si Nintendo s-au retras. Sony a ramas doar cu Sony Music.
Dovada
Eticheta e perfecta. Stiai ca majoritatea asasinilor in serie sunt extrem de intelgenti? Stii ca ratatu ala care a omorat peste 70 de oameni in Suedia e foarte inteligent? (altfel nici nu reusea atentatul). Asta inseamna ca trebuie sa-l respect? Doar pt ca e inteligent?
Am mai zis odata si o repet: oricine poate distruge. E cel mai usor lucru. E mult mai greu sa creezi ceva. Daca HOTII din anonymous **** sunt asa de inteligenti de ce nu ne fac jocuri gratis? De ce nu scot si ei o consola super tare si sa-i sparga pe Sony? Ah, stiu. Pt ca e mult mai usor sa distrugi ceva decat sa creezi.
N-am respect si nu voi avea niciodata respect pt niste jeguri imputite de hoti si de vandali. Niciodata.
In primul rand ca sa stim exact ce se urmareste si ce se intampla in lumea din jur, cel mai bine e sa stim intradevar ce e anonymous. Nu stiu cati dintre toti cei care au postat aici stiu exact ce e anonymous.
Anonymous nu e o grupare, anonymous nici nu exista. Anonymous nu sunt hackeri, nu sunt anarhisti, nu sunt revolutionari. Mai marii tarilor cauta liderii care conduc anonymous. Anonymous nu are lideri, ceea ce "conduce" e propria ta gandire, propria ta ratiune de a face bine si o lume mai buna. Nu exista lideri, nu exista membrii. Anonymous poate sa fie oricine si orice.
Anonymous e o idee, o idee a libertatii depline. Iar ideile nu pot fi ucise. O idee nu moare.
Userul sirXtrem si-a spus parerea, nu trebuie criticat. Asta e LIBERTATEA de care se vorbeste. Fiecare are dreptul la o parere. Nu il putem critica pentru ceea ce gandeste. Nu te poate cenzura nimeni pentru ca ai gresit.
Well, cei de la Engadget au updatat lista: SOPA: Who's in and who's out? -- Engadget
Opponents
- Disqus
- AOL
- eBay
- foursquare
- GrooveShark
- Kickstarter
- Mozilla
- PayPal
- Wikipedia
- Square
- The Huffington Post
- Craigslist
- OpenDNS
- Tumblr
- Yahoo
- Zynga
Defectors
- Business Software Alliance (Includes Apple, Microsoft, Adobe Systems, Intel and more)
- Electronic Arts
- Sony Electronics
- Nintendo
- Go Daddy
Supporters
- ABC
- BMI
- CBS
- Comcast/NBCUniversal
- Disney Publishing Worldwide, Inc.
- EMI Music Publishing
- Entertainment Software Association
- ESPN
- Major League Baseball
- Marvel Entertainment, LLC
- MasterCard Worldwide
- Motion Picture Association of America
- National Cable & Telecommunications Association
- National Football League
- News Corporation
- Random House
- Scholastic, Inc.
- Sony/ATV Music Publishing
- Sony Music Entertainment
- Time Warner
- Universal Music
- Universal Music Publishing Group
- Viacom
- Visa Inc.
- Warner Music Group
Eu sper ca actionile lor, care ne spun ei ca vizeaza defapt un scop bun pentru noi toti sa nu constituie o scuza pentru inaltii demnitari sa mai scoata o minune de lege si astfel internetul sa devina un loc si mai "CONTROLAT" decat deja ESTE in prezent pentru ca in REALITATE cam asa merg lucrurile.
O opinie personala : Legea NU o sa treaca. La cei care sunt PENTRU, sunt multe companii media sa le zic asa..o industrie de miliarde de dolari(Filme, muzica, TV).Bun in partea celalata sunt nume la fel de mari precum Google,Facebook,Yahoo (iar pentru multi utilizatori normali cam asta inseamna internetul Google/Youtube/Facebook) si au un cuvant greu de spus cu siguranta.
Marea problema a legii asteia e gaselnita cu..domne` daca nu ai drepturi de autor asupra materialului postat pe un site se pot recurge la masuri drastice si inchiderea/sanctionarea sau mai stiu eu ce a site-ului respectiv.
Din cate stiu eu Youtube e detinut de Google..si poate sau chiar va fi dat ca exemplu de mediu online..site daca vreti care respecta drepturile de autor si care a dezvoltat un motor de identificare a continutului postat de utilizatori foarte eficient vezi domne (stim totii Copyright Issues daca urci nu stiu ce melodie sau ce videoclip si nu le convine e dat jos) si astfel situatia va parea mult mai roz si deci se poate si altfel decat prin masurii DRASTICE si astfel va fi pastrata libertatea utilizatorilor si toate tampeniile alea cu drepturi si mai stiu eu ce.Totusi, cred ca va fi suficient ca sa isi dea seama si nenii aia ce prostie au te gand sa voteze..banuiesc ca intiativa legislatica sau ce este a luat fiinta prin America.
Am vazut pe-aici ca multa lume spune de faptul ca nu a cazut Facebook-ul in noiembrie asa cum era programat. Din cate probabil stiti Facebook-ul a angajat unii dintre cei mai buni hackeri din lume, asa ca sunt sigur ca s-a putut ajunge la o intelegere intre cele doua baricade.
Daca stam sa ne uitam mai bine la ceea ce a postat MonkY mai sus situatia poate fi foarte simpla. Intr-o tabara vedem cei mai buni hackeri/programatori/etc din lume care isi pot pierde slujbele din cauza SOPA, pe de alta parte avem corporatiile pe care nu le intereseaza de omul de rand ci de cum il pot controla/cenzura pe acesta.
Anonymous poate fi oricine/oriunde (pot fi hackerii de la Facebook sau programatorii de la Yahoo/Google de exemplu sau pot fi useri simpli chiar de pe acest forum), dar toti lupta pentru aceeasi cauza. Sunt chiar curios cum va evolua acest razboi cibernetic.
Bookmarks