Si a primit careva telefonul de la emag? La mine nu s-a schimbat deloc statusul, in care apare "platita" comanda dar atat. Cred ca ma apuca Noiembrie in ritmul asta.
Si a primit careva telefonul de la emag? La mine nu s-a schimbat deloc statusul, in care apare "platita" comanda dar atat. Cred ca ma apuca Noiembrie in ritmul asta.
Eu azi am primit ceasul (Series 10), dezamagit maxim de emag. Mie mi se pare inadmisibil sa primesti banii in avans cu 10 zile si sa nu fi capabil sa livrezi in ziua lansarii.
Cat de tel,MonkY l-a primit de vineri.
De data asta la mine cei de la eMag au fost OK, nu ma pot plange. Bine, si anul trecut au fost OK, ca altfel nu mai luam de la ei. Acum 2 ani a fost un pic haotic...
Oricum eu nu inteleg cum livreaza precomenzile astea. Sunt oameni care au facut la 5 minute dupa mine comanda, si sunt in stadiul de "platita", si altii care au comandat a doua sau a treia zi, si au deja telefonul de vineri dimineata. Poate conteaza foarte mult modelul/culoarea... si unele au fost mai putine in stoc? No ideea...
Eu am doua telefoane, ambele de culori si cu storage-uri diferite + un ceas, toate 3 produsele sunt in limbo. Ce-i drept, n-am apucat sa dau precomanda decat la vreo 4-5 ore dupa ce s-a dat drumul, but still...
Sper ca nu ai facut greseala sa le pui pe toate 3 in aceeasi comanda!!! Pentru ca daca da, e de rau. La faza asta, eMag nu este ca Amazon. Nu trimite livrare partiala... ci doar cand are toate produsele. Eu am avut scandal monstru cu ei, la comanda de vreo 30 de produse (din care unele scumpicele), asteptam la nesfarsit pentru ca nu venise nu stiu ce treats pt. catei (ceva de 12 lei). Si erau coletele la curier, dar care nu le putea livra, pt. ca avea 10 din 11.
Btw, ca sa fim si on-topic, eu sunt foarte multumit de 16 Pro Max. Au rezolvat mai toate problemele de la 15 Pro Max (incalzire, incarcare, etc.), e ceva mai rapid (as zice cu aprox. 15% in general), ecran mai maricel, margini mai mici, bateria tine mai bine. Ma ateptam la mai mult din partea camerei de ultrawide, care acum e de 48Mpx. Din ce m-am jucat eu, nu prea disting diferenta (cel putin pe telefon) - poate la pixel peeping pe PC, o fi altceva. Cert e sa nu va asteptati la ceva revolutionar, asa cum s-ar crede de la 12Mpx la 48Mpx (eu voiam pe Macro in special). De butonul nou minune, nu stiu ce sa zic... pt. ca ma cam enervez cu husa pe care o am, avand taietura foarte urata pt. acel buton (si ma deranjeaza la deget). Dar, probabil voi schimba husa...
---------- Post added 23-09-2024 at 15:50 ----------
O alta chestie enervanta, si care din pacate Apple nu s-a gandit ca se va reflecta in reviews: modul in care faci acum pozele. Daca pana acum isi aplicau propriile lor "filtre", si te lasau pe tine sa le customizezi, acum practic au ales sa fie super mega neutri (in special la culori), dar iti dau tie acele Undertones, care... cum sa zic, iti dau impresia ca ai si S24 Ultra, si Pixel de nu stiu care, si vreun Canon mai vechi sau alte alea. Adica, lasa la voia ta sa faci poze "mai colorate". Vad ca multi in reviews nu au tinut cont de asta, si au comparat "by default" - iar acolo da, iFon-ul iese mai "fad". Si din pacate asa cred ca vor face si multi utilizatori... Eu, ca sa fac totul cum imi place, am dat doar un undertone pe Standard, Tone -30, Color +25, si e belea. Partea frumoasa la chestia asta, e ca poti oricand sa modifici, fara a afecta imaginea sursa. Doar ca nah, cand o sa auziti "dar uite ce contrast frumos e la S24 Ultra fata de iPhone 16 Pro", sa-i spuneti ca nu stie sa faca poze cu iPhone-ul. Poti sa te joci cu Undertones (si cand zic "te joci" ma refer ca dai 2 click-uri, nu ca faci cine stie ce rocket science) astfel incat sa iasa IDENTIC cu imaginea de pe S24 Ultra, and then some!
Si tot on-topic: imi place la nebunie iOS 18, care se misca impecabil (si zero crash-uri sau freeze-uri), dar am 2 dude care ma seaca:
1. De ce au renuntat in Control Centre la butoanele acelea rectangulare, semi-rotunde (care deja ii caracterizau), si au ales butoane rotunde... beats me. Acum arata ca o chinezarie care nu are flow. Treci de la butoane rectangulare pe homescreen, la rotunde in acel panel, meh...
2. Au nenorocit Photos-ul. Mkay, ai tone de alte nebunii pe care le pui in acelasi scroll, dar imi placea mai mult old-school, separate. Din fericire pe iPad inca sunt folderele acolo.
Ce husă ai? Sau mai bine zis, ce husă ați recomanda?
Și eu mă gândeam să nu fie cumva incomod de folosit butonului de camera cu una nepotrivită.
Initial am luat-o pe aceasta, sa am ceva protectie pana gasesc in stoc altceva mai bun (eu prefer husele usoare, din kevlar/aramida): Spigen Liquid Air. E ieftina, plastic chior, nu recomand.
Dupa care, pe aceasta de pe Amazon: memumi Carbon Case for iPhone 16 Pro Max, 0.5 mm Super Thin Real Aramid Fibre Case [1500D Aramid Fiber] with Military Grade Drop Protection for iPhone 16 Pro Max - Black. Voiam una pitaka, dar varianta pe care o vreau eu nu o gasesc pe nicaieri. Din pacate, nu pot sa o recomand nici pe cea de la menumi, desi nu e foarte rea. Insa la banii aceia, ai impresia ca nici nu este aramida (are o suprafata foarte smooth, iti cade telefonul din mana, nu se simte textura de aramida), iar cutout-ul pt. butonul nou este grosolan. Si are niste zone foarte deranjante pt. deget - personal cred ca ii voi face retur.
Probabil voi ajunge la una asemanatoare cu cea pe care am avut-o la 15 Pro Max. Cea de aici: RD Carbon Fiber Case V3. Nu se compara cu pitaka, dar macar e mult mai ieftina si are butoane reale, plus ca se simte un pic textura si nu are cutouts (except for the new button). Am inteles ca zilele acestea incep sa livreze variantele pentru 16, so... Downside-urile la case-ul acesta: 1. se cam vad amprentele si 2. ring-ul de protectie la camere e un pic cam mare (dar e facut asa pentru a putea atasa protectia lor extra, pe care eu insa nu am folosit-o).
Ceva funny: un speedtest pe super PC-ul meu (un monstru cu i9, 128GB RAM, conexiune pe fibra) versus iPhone 16 Pro Max (pe WiFi 7). Si sunt ferm convins ca iFon-ul poate mai mult (ca si PC-ul dealtfel), dar, asta e conexiunea mea maxima.
Cred ca am ajuns in punctul in care vitezele astea nebune demne de un cablu bun, le avem deja pe o jucarie wireless, de dimensiunile unei palme. Asa ceva parea incredibil acum 10 ani or so.
Update: mi-am pus si un server de OpenSpeedTest, ca sa vedem la cat se poate duce pe WiFi-ul meu, in reteaua locala. Vad ca sare de 1600Mbps. Not too shabby pentru un device mobil, right?
Primitiv in materie de mobile si total multumit de ce aveam acasa, eu in continuare folosesc iPhone 7 Plus care, desi as fi demn sa aruncati cu rosii in mine, merge perfect ca in prima zi si am battery health 82%! Il incarc la 3 zile si nu glumesc deloc...
Daaar, zic sa facem un upgrade pentru sotie (are un iPhone 8, in stare mult mai proasta decat al meu) si intr-un impuls de tampenie combinata cu prostie m-am zgarcit si ca sa nu dau totii banii cu galeata zic lasa ca merg eu la un Vodafone local si il luam in X rate la abonamentul meu, ca si asa sunt client din 1999 de cand era Connex si nu am folosit nici un punct de loialitate niciodata, deci eram sigur ca prin un deal bun.
Deal bun am prins, dar cam pana aici cu partea frumoasa. Am dat precomanda de un iPhone 16 Pro (i-as fi luat simplu dar mai facem poze si m-am saturat sa car de gat 4kg de Nikon peste tot).
Precomanda a fost facuta intr-o sambata dimineata, in prima zi atunci cand s-au facut precomenzi cu mentiunea la final ca 'va sunam noi'. Si sunati am fost... not...
La noi merge scuza ca amandoi suntem absolut primitivi cand vine vorba de procesul de precomanda/livrare pentru ca efectiv avem telefoane vechi de ani de zile si nu ne-a mai interesat. Eu am crezut ca merg, achit ce am de achitat si ma suna saptamana urmatoare sa imi dea telefonul.
Acum intrebare, am sanse sa ma sune pana la Craciun, sau raman doar cu precomanda (si cu nevasta'mea inregistrand 'Ti-am zis eu!' la osim)?
Chiar nu stiu ce sa iti spun Xander RO. Incearca sa dai de ei, pe Chat (daca e vorba de eMag), si daca nu-ti dau o data exacta, le spui ca renunti si iei din alta parte. Stiu ca in anii trecuti au fost mai multe "transe" in care au livrat, dar depinde foarte mult de cat de mare este cererea. Oricum sunt magari... macar puteau sa anunte... Asta urasc eu la marii nostri comercianti. Ii doare undeva.
Este o reprezentanta Vodafone dintr-un mall, am tot sunat-o pe doamna respectiva si mereu imi spune acelasi lucru, 'va sun eu cand am telefonul!'
Aoleu, Vodafone? Pai ei sunt cei care in trecut au livrat precomenzile chiar si dupa luna Decembrie... Pana si angajatii lor si-au primit telefoanele prin Ianuarie - Februarie, daca-ti poti imagina. Speram sa aud mai de bine anul acesta, dar tocmai mi-ai confirmat regula. Sorry.
MonkY, cum e cu noul buton? Te-ai obisnuit sa-l folosesti mai mult decat zoom sau point and shoot?
L-am testat putin intr-un magazin si nu-mi iese acel double click pe half press (ca pentru focalizare) pentru a accesa celelalte setari.
Dar presupun ca date te joci putin, te obisnuiesti cu apasarile.
Oricum mi se pare foarte tare ca poti da zoom, cu dejtu' pe el, iar apoi sa faci poza, fara sa mai misti alte degete pe ecran
Doar pentru asta si merita
Este pe undeva de cumpărat iPhone 16 Pro Negru 128gb in București?
Am fost acum la eMag și MG Băneasa și durează o veșnicie până ajunge. Am găsit o singură bucată in Vodafone Militari, însă au doar pentru portare.
Am făcut o precomandă exact in ziua deschiderii lor, însă la easy-box nu se putea face plata la suma asta cu card de firmă. Long story short am pierdut precomanda, am vrut azi sa o iau fizic sau cu livrare, însă nu se mai poate face nimic.
Trebuie să îl iau până joi fiindcă vineri voi pleca din țară și vreau să îl am.
Există vreo soluție?
Cand ai fost acum la eMag ti-au zis cat dureaza pana ajunge?
AFAIK e cam zero stoc peste tot, eventual poate sa gasesti alta culoare sau storage mai mare
L-am întrebat de doua ori și a zis că nici cu aproximație nu îmi poate spune, asta depinzând de cate precomenzi sunt înaintea mea. A zis că nu are această informație.
La MG le apărea în sistem că ar ajunge pe 30.oct.
Nope, nimic. Am fost fraier si nu mi-a trecut prin cap sa fac cum a zis MonkY cu comenzi separate, dar asta e. Ma gandesc ca daca i-au zis lui Teo ca vine abia pe 30 Oct (presupunand ca ar face acum precomanda) ar trebui mie sa imi ajunga mult mai repede (si MG si eMag imi imaginez ca sunt similare ca stoc, shipments, nr de precomenzi) si sa ma astept la el in maxim doua saptamani...
La Media Galaxy mi-au zis așa:
Pro Negru 128gb - 30oct
Pro Negru 256gb - 4oct
Nu știu dacă are sens varianta de 256gb fiindcă am iCloud 2TB.
Bookmarks