Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 189 of 189 FirstFirst ... 89 139 179 187 188 189
Results 3,761 to 3,776 of 3776

Thread: Clubul iPhone & iOS

1. #3761 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    I never do cand vine vorba de telefoane & gadgets, dar la noi s-a potrivit de minune data lansarii cu un ecran spart care a tinut-o pe nevasta'mea fara telefon destul de mult, a stat cu o improvizatie. Habar nu aveam ca exista astfel de intarzieri, sincer, ne-a lasat si noua un gust foarte amar.

2. #3762 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ati fost si voi mai ghinionisti, pentru ca eu de ani buni cumpar la precomanda, si am primit la timp toate cele. Nu zic ca merg lucrurile asa cum trebuie pe la noi, dar cred ca de cand au intrat si eMag si Altex in lista de distribuitori Apple oficiali, s-au mai imbunatatit lucrurile. Inainte aveam doar iStyle, si chiar era un simplu joc de noroc, motiv pt. care eu mi le cumparam frumos din Germania, prin niste prieteni. Suntem o tara mica totusi, trebuie sa acceptam si asta...

Revenind on-topic, pentru cei care au facut update la iOS 18.1 si inca nu au Apple Intelligence, nu au functia de Inregistrare Apel, nu au functia de Clean Up in Photos and so on... faceti un cont pe US (unii spun ca e la fel si pe Canada), si veti avea toate cele. Apple nu blocheaza in niciun fel, nu va trebuie VPN. Insa o sa va trebuiasca sa cumparati un gift card (card valoric) pentru ca aproape sigur nu aveti card de US, si va mai trebuie o adresa din US. In rest, va treceti datele voastre reale. Asta daca nu mai rezistati sa asteptati sa ajunga si in UE.

Pentru cei care se vor intreba daca trebuie sa renunte la contul de Romania (si la unele aplicatii care merg doar pe store-ul de .ro), va raspund rapid: Nope. Si eu am dintotdeauna si contul de Romania, pot sa fac oricand switch intre store-uri, se updateaza si aplicatiile romanesti (chiar daca eu stau tot timpul pe contul de US). Ba si mai funny, eu mi-am folosit contul de Romania inclusiv pe telefonul sotiei (si ea e tot pe US), doar pentru a putea intra si a descarca aplicatiile romanesti (care nu sunt pe US - doar 3-4 mici exceptii). Good luck!

3. #3763 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Un coleg si-a uitat telefonul prin parc si binenteles ca nu l-a mai gasit cand s-a intors in locul unde isi aduce aminte ca l-a pierdut. I-am zis sa intre pe aplicatia de tracking a telefonului sa vada daca inca mai e deschis si sa verifice o locatie. Inteleg ca i-a aparut ca fiind activ, a fost la politie si l-a declarat ca furt. Acum sta si asteapta de vreo luna sa se faca ceva. A mai patit cineva o situatie de genul sau stie daca se va rezolva ceva cu politia romana? Inteleg ca a prezentat actele de achizitie la politie etc

4. #3764 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Salut, imi pare rau pt. ce a patit prietenul tau, depinde foarte mult de cat de mult e interesată instituția respectivă să rezolve situația, pentru ca poliția română nu e cea mai renumită pentru diligență si promptitudine.

5. #3765 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @lucicleric: e in functie de noroc. Cunosc cazuri in care a fost recuperat telefonul chiar si fara politie, cazuri in care politia a facut treaba buna (dupa ce respectivii i-au dat locatia unde se afla), cazuri in care politia a facut fix pix (adica nimic, au completat niste hartii) si cazuri in care telefonul a disparut complet din orice retea (mai mult ca sigur a fost desfacut pt. piese).

Acum, primul lucru pe care trebuie sa-l faca colegul tau, e sa-l declare furat... In felul acesta, chiar daca-l desface pe piese (presupunand ca are deja iOS 18), macar stie ca respectivul nu va lua niciun ban pe ele.

Btw, cu ocazia aceasta am testat functia extra din iOS18, cea pe care o gasiti in Settings - Privacy and Security - Stolen Device Protection. Practic daca activati asta, nu va mai putea nimeni reseta telefonul, fara FaceID si parola. Inainte era suficient sa stii contul de iCloud si parola. Acum vrea neaparat si FaceID.
    Attached Images Attached Images stolen_iphone.jpg

6. #3766 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Btw, pentru ca tot vine 18.2 in curand: 18 New Things Your iPhone Can Do in iOS 18.2.

7. #3767 SP
    Se pare ca in sfarsit vom avea si noi toate serviciile oficial in Romania:

Comisia Europeană a trimis ieri o notificare oficială către Apple în legătura cu blocarea accesului la serviciile companiei pe teritoriul României! Practicile de blocare a conținutului Apple pe criterii geografice trebuie să înceteze!

Astfel, Apple trebuie să deblocheze toate serviciile sale în toate țările din Uniunea Europeană, altfel riscă amenzi de 4% din veniturile actuale!

The CPC Network found a number of limitations on Apple Media Services which, according to the network’s assessment unlawfully discriminate European consumers based on their place of residence. Consumers face limitations when it comes to: online access, payment methods and downloading.

Cred că este cea mai bună veste primită în acest an. În România toate serviciile Apple sunt blocate (excepție câteva), nu avem acces la aceleași funcții și opțiuni ca restul țărilor. În 30 de zile de la această notificare, compania Apple trebuie să vină cu un răspuns CLAR și să activeze toate serviicile în România!

Serviciile Apple sunt:
    • iCloud+
    • Apple TV+
    • Apple Care+
    • Apple Music
    • Apple Arcade
    • Apple Fitness+
    • Apple News+
    • Siri în Română
    • Apple Intelligence
    • Apple Books
    • Apple Podcasts
    În 2018 a fost creat un nou regulament European numit Geo-blocking Regulation prin care toate companiile de tehnologie sunt obligate și trebuie SĂ NU blocheze regional, discriminatoriu sau voluntar accessul la serviciile oferite clienților din Uniunea Europeană! A fost nevoie de 6 ani ca să se pună în aplicare …
    Acum, cei din Comisia Europeana si-au jucat cartea, sa vedem raspunsul Apple. Hai, sho' si pe Microsoft!

https://www.isay.ro/vom-avea-toate-s...TnpGnTWmEuR9xA

8. #3768 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Se pare ca in sfarsit vom avea si noi toate serviciile oficial in Romania
    Eu as vrea sa laud UE pentru "initiativa", doar ca problema e cauzata tot de UE cu regulile speciale. Daca am fi acceptat si noi aceleasi reguli ca in US, n-ar fi fost nicio problema (ma refer la Apple Intelligence in special, unde trebuie sa se lucreze extra pentru a se mula pe cerintele fiecarei tari din UE - vezi Germania, care este nr. 1 cand vine vorba de reguli speciale).

Celelalte insa, din cate stiu eu sunt niste servicii pe care orice producator din lumea aceasta, le poate oferi sau nu, e prima oara cand am auzit ca ar fi obligatoriu. Plus ca acele servicii, trebuie sa tina cont de legile tarii respective. De exp. in Romania Apple TV+ ar fi obligat sa fie si in limba romana - si poate ca Apple nu vrea, sau nu are traducatori. Also, se aplica tot felul de taxe de emisie and stuff, cu care poate Apple nu e de acord. Plus servere dedicate and so on, care cel mai probabil la cati clienti ar fi in Romania, s-ar putea sa iasa pe pierdere, sa nu merite pur si simplu investitia. Mi se pare cam exagerat sa fortezi pe cineva sa iti ofere servicii, si daca nu ti le ofera, sa-l taxezi cu 4%.

Si o sa vin cu contra-exemple: pai pana acum voi ati auzit de UE sa traga de Sony, Microsoft sau Nintendo sa vina in 30 de zile cu servicii oficiale in Romania? Ati auzit voi ca UE sa ceara altor servicii de streaming (gen hulu), sa vina obligatoriu si la noi? Voi stiti cate servicii extra au in China, produsele celor de la Xiaomi, Huawei & Co. - produse care nu exista in UE? Ia ca sunt curios, o sa ceara UE chinezilor asa ceva, sau ii taxeaza si pe ei extra?

Oricum, nea Ionica asta numai aberatii a scos in ultima vreme (foarte multe Anti-Apple), plus ca inventeaza tot felul de chestii. Pana si treaba cu Romania a scos-o el din context, pt. ca in sursa originala (data chiar de el) nici macar nu exista cuvantul "Romania". Chiar si titlul este in stilul lui clasic de clickbait "Vom avea toate serviciile Apple în România!" - Practic el e Mama Omida, face o afirrmatie clara, deci stie el 100% ca vom avea toate serviciile Apple!

P.S. Toate serviciile de mai sus merg binemerci cu cont de US. Apple chiar nu blocheaza, nu ai nevoie de VPN. Imi merge Apple TV+ dintotdeauna. Apple Music cu multi ani dinainte de a exista pe la noi. And the list goes on. So yeah, I wouldn't even bother. Plus ca nu ma opreste nimeni sa fac switch pe contul de Romania, daca am ceva care eu stiu, e disponibil doar pe Store-ul de la noi. Adica exact ceea ce Google blocheaza, de exp.

P.P.S. A nu se intelege gresit. Normal ca mi-as dori sa avem si noi ca romani toate serviciile de prin lumea asta. Dar ma uit la ce tara amarata avem, si ma calmez repede.

9. #3769 SP
    Mi se pare ca Nintendo a adaugat din oficiu toate tarile din UE in eShop, ca avem toti fara exceptie, inclusiv noi, bulgarii, tarile baltice si Cipru.

Nu stiu daca la presiunea vreunei legi sau pur si simplu ca nu au vrut sa-si bata capul, cert este ca Nintendo account & eShop acopera in procent de 100% toate tarile din UE, pe cand alti vecini non UE (Ucraina, Serbia) nu au.

10. #3770 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Se pare ca in sfarsit vom avea si noi toate serviciile oficial in Romania"
    Fix motivul pentru care nu urmaresc content de genu asta din romania. Din pacate, marea majoritate sunt facute pe genunchi, pentru views sau wow factor sau ce urmaresc ei, dar omu asta, in articolul dat de tine vorbeste prostii mari (asa cum zice si MonkY).
    Efectiv in articolul original nu precizeaza nimeni, nimic de vreo tara anume, in niciun caz de Romania.

Anywho, are 30 de zile sa raspunda - cel mai probabil vor zice ceva gen - da, pana in 2030 sau 2050 va fi disponibil.

Dar oricum, aia de fapt este doar o invitatie catre Apple sa zica ceva si pot zice orice - ca nu au justificare financiara sa intre pe pietele alea, ca drepturile de autor nu le detin pt acele piețe etc. E doar un fel de rugaminte indirecta sa ofere aceleasi servicii digitale in toate tarile.
    Dar nicidecum nu cred ca încalcă legea gen "unlawful geo discrimination".

11. #3771 SP
    Cu Apple TV+ oricum nu ii mai intelege nimeni, sunt prezenti inclusiv in tari din lumea a 4-a fara apa curenta si electricitate ca Niger, Gambia, Tajikistan sau Insulele Capului Verde, acolo este doar multa tampenie si mult nonsens, nu e nici o justificare normala sau economica pentru care adaugi niste tari unde exista inca triburi si lasi afara Romania, Croatia, Serbia, Turcia (???? Wtf), Islanda, etc…

Nu se poate asa ceva, din orice perspectiva am incerca sa intelegem asta…

https://support.apple.com/en-us/118205

LE: Hahaha Moldova are TV+, lesin si cad sub canapea, hai Apple ca deja pute a “justificare”, hahah hoti ordinari!

12. #3772 SP
    Admin MonkY's Avatar
    LE: Hahaha Moldova are TV+, lesin si cad sub canapea, hai Apple ca deja pute a “justificare”, hahah hoti ordinari!
    Asa e, chiar am realizat acum cu ajutorul acestui post ca Apple sunt niste "hoti ordinari" si nu are nicio treaba cu faptul ca Romania e condusa de niste "hoti ordinari", unde nu se intampla nimic pana nu platesti "zeciuala" la cine trebuie...

P. S. Eu am trait caz concret, pe pielea mea, cu una dintre cele mai mari companii aeriene americane. Au vrut sa intre si pe piata din Romania, s-a facut partea logistica, s-au inchiriat la noi birouri, s-au platit taxe/licente, angajat oameni, s-a finalizat partea de IT, s-au stabilit rute, facuta partea de ticketing, training, etc... si dupa au inceput sa se ceara spagile. Si pentru ca au refuzat sa plateasca asemenea aberatii, au ales ca intr-un final sa renunte la a mai face ceva in Romania. Sunt sigur ca si compania respectiva e tot asa, plina de "hoti ordinari".

P.P.S. E de inteles de ce nu e nici in Romania si nici in Turcia. Doar avem in comun cuvinte gen "bacsis", "ciubuc", "spaga".

---------- Post added 14-11-2024 at 13:08 ----------

Meanwhile, daca vreti Google AI pe iOS: Google Releases Standalone Gemini AI App for iPhone.

13. #3773 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Mi s-a crapat folie de protectie care a costat 150lei, nefacand nimic, nu l-am scapat si nu a suferit niciun fel de soc, oricat de mic. Este pentru prima data cand patesc asa ceva la un telefon. Am comandat alta de pe mobile-drect, in trecut am avut doar de la ei si nu am avut probleme.

Vreau astazi sa cumpar un pachet cu 4 AirTag-uri. Este un tip de pe OLX care sta la doua strazi de mine, credeti ca ar fi vreo sansa sa fie contrafacute?

Pretul este similar cu cel de la Altex, insa azi la ora 16 voi pleca si vreau sa le am pana plec si nu prea am timp sa ma duc la Altex. Vreau sa le folosesc doar pentru a le pune in bagajele de cala, vreau sa am o idee pe unde sunt in cazul ca se pierd, am patit-o in octombrie si vreau acum sa am o masura de siguranta.

PS: precomanda facuta in septembrie pentru 16pro de la e-mag a ajuns pe 28nov.
    Attached Images Attached Images img_1541.jpg img_1543.jpg img_1542.jpg capture.jpg

14. #3774 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Am patit si eu sa mi se crape foliile de sticla - vreo 6 intr-un an - fara socuri, fara lovituri, fara nimic din partea mea.
    Pana la urma am descoperit vinovatul - era un stand de telefon, de masina (d-ala de se pune pe vent) care-l strange din parti.
    Cum l-am inlocuit cu unu d-ala care se strange in parti doar cand are presiune in jos, nu mai am nicio problema - aproape 1 an cu folia actuala si nicio treaba.

Cat de AirTags - de ce te risti? Ia de la eMag cu livrare rapida - ajunge in 1-2h acasa. Sau vezi in vreun Altex sa le aibe fizic.
    Nu inteleg de ce ai da pret de nou, in magazin, pe olx...

Cat de produsul efectiv, e posibil sa nu fie ce trebuie - oricat de marketate sunt ele pentru asa ceva.
    Eu cam regret achizitia lor, dar luate cu alt scop.

15. #3775 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Multumesc, am tras o fuga in MG si le-am luat fizic de acolo. Pretul era cam acelasi de pe OLX, doar ca aici am luat si factura (?). Ma asteptam sa imi dea factura fizica, insa au zis ca o pot gasi pe e-factura. In fine, o reolv si pe asta .

Legat de folie, am navigatie la masina si nu am folosit telefonul pe post de GPS sau orice altceva, la mine a stat mereu in buzunar, nu in holder.
    Attached Images Attached Images img_1652.jpeg

16. #3776 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Apple AirPods 4 with Active Noise Cancellation
    Attached Images Attached Images img_6227.jpg img_6228.jpg img_6229.jpg img_6230.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 189 of 189 FirstFirst ... 89 139 179 187 188 189