Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 12 of 14 FirstFirst ... 2 10 11 12 13 14 LastLast
Results 221 to 240 of 270

Thread: PlayStation VR2

  1. #221 SP
    Junior Member extaz93's Avatar
    Nu,nu ai fi, crede-mă.in vr,locul unde focalizezi acolo va fi rezoluția maximă,iar pe langa va fi o rezoluție foarte joasa dar asta nu contează căci tu nu vezi și implicit nu ești deranjat absolut deloc.cand vei testa,nici măcar nu vei observa lucrul asta.nu vei ști că se întâmplă asta.Pe social screen da,se vede clar cum scade rezoluția in funcție de locul în care focalizezi.

  2. #222 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Utilizatorii de pe reddit spun ca ultimul update imbunatateste foveated rendering-ul: https://www.reddit.com/r/PSVR/commen...psvr_2_update/ .
    Inca nu am apucat sa testez.

  3. #223 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Utilizatorii de pe reddit spun ca ultimul update imbunatateste foveated rendering-ul: https://www.reddit.com/r/PSVR/commen...psvr_2_update/ .
    Imi place tipul. E genul care a pus punctul pe i la toate belele despre care am vorbit. Mi s-a spus ca exagerez eu cand m-am mirat de faptul ca aproape toate review-urile de la lansare nu s-a vorbit mai nimic despre ele. Mai exact astea:
    • No the Mura/Filter hasn't changed at all, it's the exact same in menus and games
    • Chromatic aberration stuff, still the same
    • God Rays, still the exact same
    • 60 to 120fps reprojection, also no change here
    • The general sweet spot you have your headset positioned in also didn't change, it's the exact same.
    Nu ma plang. Doar ma bucur sa vad ca mai sunt si alti nebuni ca mine.

  4. #224 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Review-urile mai tehnice (ex: https://uploadvr.com/psvr2-technical-analysis/) specifica problemele acelea.
    Mura, reprojection, sweet spot-ul mic - tot se discuta despre ele si pe Reddit; god rays sunt mult mai greu de observat decat in alte casti de VR.
    Pentru consumatorul de rand astea nu sunt inconveniente mari.
    Inca o comparatie "through the lenses" in care PSVR 2 se descurca destul de bine:

  5. #225 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu nu înțeleg comparația de mai sus, pe cuvânt de pionier (și chiar îmi placea de tipul ăsta). Practic compară mere cu pere. Ia Quest 2 (care totuși s-a lansat acum 2-3 ani și costa o nimica toată) și compară cu PSVR2. Ba mai mult, pune în comparație Quest Pro, care nu are nicio treabă cu gamingul, fiind clar o cască dedicată business-ului (și care mai costă și un purcoi de bani - mare fail, if you ask me). Nu tu Pico 4, nu Valve Index, HP Reverb 2, HTC Vive Pro 2... nimic? E ca și când ai căuta neapărat exemple aiurea, ca să arate bine produsul x prin comparație. Și îl urmăresc, nu e ca și când omul nu ar avea căști VR la îndemână cu care să testeze... Grrr.

    P.S. Mda, cred că are o problemă... a mai făcut un video comparativ și acum vreo 12 zile, PSVR2 vs Quest 2. Yuck. Oh well, dați-mi și mie vă rog un semn pe-aici dacă găsiți un through the lenses, măcar PSVR2 vs Pico 4. Chiar sunt curios. Thanks!

  6. #226 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Daaa ! Comparatia trebuia sa fie facuta cu PSVR1 ca sa fie …mere cu mere Oare de ce configuratie de PC si de ce spatiu de lucru ai nevoie pt a rula corect Vlave Index de 1079eur . Bag mana in foc ca si tipul asta de aici stie ce vorbeste, la ce colectie are baiatu !

  7. #227 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    Daaa ! Comparatia trebuia sa fie facuta cu PSVR1 ca sa fie …mere cu mere
    Sincer, comparația aceea aș fi înțeles-o.
    Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    Oare de ce configuratie de PC si de ce spatiu de lucru ai nevoie pt a rula corect Vlave Index de 1079eur .
    Nu sunt deloc fan Valve Index. Singurul lucru care-mi place de la Valve e Steam VR-ul. Also, eu n-am avut joc la care să nu facă față 3070-ul meu, care are niște ani deja, și nu costă o avere.
    Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    Bag mana in foc ca si tipul asta de aici stie ce vorbeste, la ce colectie are baiatul !
    Îl știu, inițial am oprit video-ul după primele 15 secunde, pentru că a început foarte prost cu "Thank you Sony for sending me this review copy". Dar, față de alții, măcar a vorbit de "Fake 120Hz" (care sunt de fapt 60Hz și crează ghosting), de "Screen Door Effect" (m-a distrat că a băgat și faza cu "Dar nu care cumva să nu cumpărați PSVR2 considerând asta), a spus clar "unfortunately Sony decided to use the old fresnell lenses", a vorbit despre glare and god rays, a mentiont că "sweet spot is not so good", etc... Deci da, cred că ai dreptate, știe despre ce vorbește.

    Anyway, nu e rolul meu aici să vorbesc numai de rău despre PSVR2, doar că am observat cam multe opinii de genul "Wow, e de la Sony, deci e incredibil, e perfect!". Eu la Oculus Quest 1 am renunțat tocmai din cauza problemelor OLED (care văd că au rămas și după atâția ani la Sony), la Quest 2 am renunțat din cauza fresnell lenses și screen door effect and stuff, la Index nu m-am aruncat pentru că mi se pare horror să dai atâția bani pentru VR cu fire... Prin urmare, eu personal, până nu văd zeci de super titluri care să te facă să vrei neapărat să le joci pe PSVR2 (și să nu ai alternative), nu am nici cel mai mic motiv să dau o căruță de bani pe așa ceva. Mai departe, fiecare face cum crede mai bine. După ce apar ceva titluri, cel mai probabil o să comand și eu de la eMag, și am 30 de zile (sau 60) să mă decid dacă merită. În acest moment, for me: definately not!

  8. #228 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Se mai pierde din vedere un lucru vs PC. Usurinta de utilizare. Faptul ca jocurile vin testate si optimizate. In Project Cars pe PC (& Rift CV1 ) tin minte ca trebuia sa te asezi pe scaun folosindu-te de cele trei axe x y z si nu de putine ori iti iesea capul prin plafon sau geamul lateral. Mai trebuia deschis cate un programel extra in functie de jocul pe care-l rulai + setari. Poate lucrurile s-au mai imbunatatit de atunci . PS-ul te intreaba sezut sau in picioare iar functie de asta seteaza valorile. In 30sec de cand ai pornit consola esti in joc. Sunt de acord ca jocurile calitative reprezinta problema no.1 a VR-ului . Fie PC sau PS.

  9. #229 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Da, doar ca am invatat din propria experienta ca toate aceste ,,testari si optimizari,, , pe langa avantajele reale pe care le-ai mentionat, vin cu o caruta de dezavantaje, iar cel mai mare este urmatorul: cand o sa apara ceva gen PSVR3/PS6, stai si ,,te rogi,, de sony sa iti bage un update ca sa poti folosi noul hardware, update pe care cel mai probabil va trebui sa il platesti (asta daca chiar va prinde experienta VR). + sa nu uitam ca esti legat de glie mai ceva cum erau negrii de plantatie. Abonament, VR doar pentru PS5, jocul cumparat strict pe platforma lor. Cu cat cheltuiesti mai mult in ecosistemul lor, cu atat vei fi mai dependent de el, pana in punctul in care chiar daca ti se iveste un deal bun de la competitori, tot cu Sony ramai pentru ca nu mai merita sa te muti pe alta platforma. Nu vreau sa incep o discutie consola vs PC, tot ce vreau eu sa zic e ca daca ai atat un PC, cat si un PS5, probabil este mai intelept sa te gandesti foarte bine inainte de a achizitiona un headset de la Sony (poate ai vrea chiar sa te muti pe XBOX sau o platforma de streaming de la NVIDIA - devine mai greu chiar si in aceste cazuri).

  10. #230 SP
    Junior Member Rasher's Avatar
    Salutare, am sanse sa mai gasesc la vanzare Charging Station pentru Controller PlayStation VR2 Sense? Abia acum am inteles utilitatea lui si vad ca la Altex, eMAG si Flanco stocul este epuizat.

  11. #231 SP
    Admin MonkY's Avatar
    A postat RonanN1 ceva interesant pe Chat:



    @IsNotMe: nu am mai vazut de mult ce zici tu. Cam toate au acelasi sistem pe care-l foloseste si PSVR2. De fapt, invers PSVR2 a preluat ideea... La toate VR-urile se defineste "zona de joc" sau "guardian" (sau cum s-o numi la fiecare in parte, dar de fapt e acelasi lucru), si la pornire (sau din setari) poti sa-i spui daca joci seated sau in picioare.

    @Antiohh: lasa, ca e buna competitia. De fapt, mie imi pare rau ca nu are si Microsoft o alternativa. Si de ce nu, si Nintendo (desi la ce rezolutie e la ei, ar fi grav)...

  12. #232 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Am primit azi un PSVR 2 de la Altex.
    Din pacate, lentila din dreapta pare a fi blocata intr-o pozitie mai in afara decat cea din stanga.
    Imaginea apare dublata in casca, separat imaginile se vad corect.
    A trebuit deja sa fac retur, aveti grija la defecte din astea.
    Attached Images Attached Images whatsapp-image-2023-03-13-13.17.53.jpg

  13. #233 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Mi-a fost inlocuita unitatea, asta merge super. Clar prima avea defect de fabricatie.

  14. #234 SP
    Member gompo's Avatar
    Quote Originally Posted by Rasher View Post
    Salutare, am sanse sa mai gasesc la vanzare Charging Station pentru Controller PlayStation VR2 Sense? Abia acum am inteles utilitatea lui si vad ca la Altex, eMAG si Flanco stocul este epuizat.
    Au bagat la Altex, pe online.
    https://altex.ro/charging-station-pe...PSVR2CHARGING/

  15. #235 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Acm vreo 2 săptămâni am testat și eu PSVR2 la un prieten. El e pasionat de VR, a avut lejer vreo 4 seturi de căști și le-am testat putut testa și eu. Mi se face rău de la VR, dar asta nu m-a oprit.


    PSVR2 mi se pare cea mai bună cască VR de până acum (ultima testată cred c-a fost Valve Index). Nu se prea simte grea pe cap, ajustările s-au făcut repede și fără probleme. Mi-a plăcut cum se vede, având în vedere tehnologia de acum și limitele pe care trebuie să le aibă căștile VR. Casca e confortabilă. Am testat niște jocuri lejere pentru că am uitat acasă ochelarii (am nevoie de ochelari pentru aproape) și pentru că mă cam temeam să nu mi se facă rău. Senzația e incredibilă în jocul în care mergi cu barca, mai ales pe traseul cu ghețari și pe furtună. Se văd însă limitele softului, posibil și din calitatea mare e ecranelor (se vedeau texturile de calitate scăzută sau obiectele de calitate scăzute din planul îndepărtat. Era practic imposibil să scoată soft foarte bun de la început. N-am mai testatt și altele pentru că deja începuse să mi se facă rău. Poate data viitoare nu uit ochelarii, am o bănuială că de-asta mi se face rău.

  16. #236 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    PSVR2 da semne premergatoare unui esec. Doar 270k vandute in primele 5 saptamani, fata de estimarile Sony de 2 milioane, apoi de 1 milion.
    Au aparut si zvonurile legate de scaderea productiei cu 20%.

    https://www.pushsquare.com/news/2023...ercent-in-2023
    https://www.forbes.com/sites/paultassi/2023/03/30/report-estimates-say-sonys-psvr-2-isnt-selling-well-may-need-price-cut/


    As zice ca e prea devreme sa tragem concluzii, mai mult ca sigur planul de marketing se intinde pe o perioada lunga de timp.
    Se pot redresa prin titluri AAA mai bune, mai multe, mai accesibile, price cuts pentru PS5 cat si PSVR2, marketing mai agresiv, eventual functionalitate PC / smartphone.
    Altfel, daca decid sa o abandoneze si sa o lase pe mana third party devs, o sa aiba soarta PSVITA. Joculetele indie/AA sunt decente, dar nu fac decat sa tina PSVR2 pe life support un pic mai mult.

    Ma asteptam la rezultatele astea, avand in vedere :

    - situatia economica globala din ce in ce mai proasta, inflatie, scaderea consumului, inclusiv de mancare
    - costul mult mai mare al PS5 fata de PS4 si inca un cost pe atat pentru PSVR2
    - 2 ani de scalping si frustrari pentru multi consumatori in calea obtinerii unui PS5. 2 ani in care Sony n-a fost in stare sa rezolve problema scalperilor si a stocului.
    Au trecut 2 ani si 5 luni de la lansarea PS5 si in loc sa vedem consola la discount (ca in anii trecuti), e fix invers, e mai scumpa.
    2500 lei la lansare, vs 3150 lei acum, pentru un PS5+joc, absolut jenant! Ideea de bundle consola+joc era ca jocul sa fie inclus in pret.
    Sony s-a zgarcit pana si la bundle-ul PSVR2 Horizon Call of the Mountain, 250 lei in plus, pentru un voucher code?? What bundle?
    Ca exemplu, am luat PS4 PRO bundle cu God of War, chiar in ziua lansarii jocului, la 1580 lei! Pentru cine nu mai tine minte, un PS4 PRO fara joc era 1600 lei in 2018.
    - marketing PSVR2 foarte slab, lineup AAA la fel de slab, pretul jocurilor exagerat de mare, on par cu titluri PS5
    - lipsa back compat, lipsa suport PC
    - toate greselile astea se vor amplifica, pentru ca si asa VR-ul este inca un produs de nisa; chiar nu are nevoie de alte piedici

    E pacat, PSVR2 e un hardware extrem de bun. Sper sa nu ma insel, si sa nu fie inca un PSVITA moment.
    2023 trebuie sa fie anul PS5 Slim, new process node, smaller, cheaper and everywhere.
    Apoi price cut pentru PSVR2 si deja avem alta perspectiva.






  17. #237 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    PSVR2 s-a vandut in multe tari doar prin store-ul Sony care nu a fost cea mai buna decizie pentru ca nu a primit atentie asa multa.
    Daca il gaseau oamenii direct in magazine cred ca s-ar fi vandut un pic mai bine.
    Avantajul e ca in felul asta toti care si l-au dorit au putut sa-l cumpere si de data asta scalperiilor le-a fost mai greu sa controleze piata.
    Probabil ca de sarbatori vor veni cu un price-cut sau ceva bundle-uri mai serioase.
    250 lei in minus nu cred ca ar fi ajutat prea mult; nici 500 in minus nu cred ca ar fi schimbat situatia.
    PS5-ul se vinde foarte bine chiar daca s-a scumpit dar degeaba ne asteptam la acelasi lucru si de la PSVR2 deoarece este un produs mai de nisa.
    Marketing-ul nu cred ca ar fi ajutat foarte mult din acelasi motiv.

  18. #238 SP
    Member tmihai20's Avatar
    VR e un produs de nișă. Nu cred că Sony va lăsa PSVR2 doar pe mâna dezvoltatorilor third party, cred că vor mai exista jocuri produse în casă de Sony, dar având în vedere faptul că PSVR2 n-a vândut după așteptări (am mai citit asta), e posibil să nu le mai vedem, deși Sony a spus chiar și înainte de lansare sau la lansare că vor mai fi lansate jocuri pentru PSVR2. E cam mult să ceri să existe zeci de jocuri bune pentru un produs hardware nou. Nu cred că vor lăsa PSVR2 pe mâna altora, au spus înainte de lansare sau chiar la lansare că vor mai fi lansate jocuri PSVR2. Având în vedere rezultatele de până acum, sper să nu dea înapoi. Sunt mare fan PS Vita și faptul că la mulți ani distanță companiile au început să investească serios în PC-uri portabile (practic niște PS Vita cu Linux sau Windows) arată cât de mult au greșit abandonând PS Vita (vezi ROG Ally și evident Steam Deck).

    Felul cum s-a comportat Sony în perioada de pandemie după lansarea PS5 nu le face deloc cinste celor de la Sony. Asta nu înseamnă că ar trebui să aruncăm totul într-un singur loc. Cred că e prima dată când un produs din zona de gaming este scumpit după lansare, e rușinos că Sony că s-a gândit la o astfel de soluție. Nu are rost să comparăm prețul lui PS4 Pro la doi ani după lansare în 2018 cu un produs hardware de nișă VR lansat în 2023. PS4 Pro a apărut în alte condiții de competiție și în cu totul alte condiții economice. Părerea mea personală este că la PS4 s-au făcut compromisuri mari și de-asta a fost lansat PS4 Pro.

    Ar trebui să ne plângem de dezvoltatori în primul rând pentru mărirea succesivă de prețuri cu fiecare generație nouă de console. Prețul de 250 lei pentru Call Of The Mountain nu e chiar un preț mare în zilele noastre și e clar nasol că n-a fost inclus în bundle. Un voucher sau un disc e totuna pentru mine, dar dacă te gândești la revânzare e nasol într-adevăr. E poate un semn că prețul lui PSVR2 putea fi mai mare, la fel cum prețul lui PS5 a fost mai mic decât oricare estimare făcută de cei din industrie. Am impresia că PSVR 1 a venit cu o ofertă mai slabă chiar pentru că pentru diferența între pachetul cu joc și cel fără joc a fost de 100 USD/EUR (LINK).

    Hardware-ul din PSVR2 este la ani lumină de PSVR și ar fi fost fain să avem back compatibility.

    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    lipsa suport PC
    Deși știu că nu ai glumit, am râs la replica asta.


    În încheiere, eu mă așteptam la rezultatele astea de la PSVR2 încă neconfirmate direct de Sony, dar confirmate indirect de reducerea producției. Sper ca Sony să nu renunțe la PSVR2 și să vedem jocuri noi VR, după planul Sony. Ar trebui să le "mulțumim" scammerilor pentru toate produsele menținute artificial la prețul de lansare sau pentru prețul mărit al PS5. Doar așa a putut Sony să mărească prețul lui PS5 la vreo 2 ani de la lansare, pentru că a văzut oameni care au cumpărat PS5 la preț aproape dublu.

  19. #239 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    "Sunt mare fan PS Vita și faptul că la mulți ani distanță companiile au început să investească serios în PC-uri portabile (practic niște PS Vita cu Linux sau Windows) arată cât de mult au greșit abandonând PS Vita (vezi ROG Ally și evident Steam Deck)."

    Aici au gresit cel mai mult si aveau sanse mari de succes pentru ca sunt multi care vor o consola portabila pe cand o casca VR nu.
    Eu zic pas la VR si la PS5 pro daca o sa existe, ma intereseaza doar PS6 cand lor lansa peste 5-6 ani. Acum am PS5 si XSX.

  20. #240 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Nu voi înțelege niciodată de ce companii japoneze de top (Nintendo și Sony) cu o cultură relativ similară nu reușesc să facă produse similare de success. Switch este competitor pentru consolele PlayStation, dar Nintendo vinde foarte bine pe celelalte console portabile. PS Vita a beneficiat de un design excelent, fapt dovedit acum de multele portabile cu Linux și Windows de la companii mici. Practic Switch a ieșit în evidență prin controllerele detașabile, în rest este un PS Vita mai mic. Nu spun că PS Vita a fost prima consolă cu acel model, dar a fost prima care a venit de la o companie mare. Sony n-a știut să creadă în PS Vita, care ar fi meritat și ca un companion pentru PS3, apoi PS4 și PS5.


    E un mister pentru mine faptul că acum Sony vrea să vină acum cu un dispozitiv similar cu PS Vita, dar care pare că va fi limitat de conectarea permanentă online la un PS5 și probabil alte console ulterioare, în condițiile în care se poate face streaming de la un telefon cu Android/iOS fără probleme. Dar Sony a mai luat decizii proaste în trecut prin faptul că telefoanele lor cu Android încă suferă de suport slab, deși hardware-ul e destul de bun în general.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 12 of 14 FirstFirst ... 2 10 11 12 13 14 LastLast

Similar Threads

  1. Vand PlayStation Network Card Romania si PlayStation Plus By Dant3 in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 6 Last Post: 25-04-2020, 17:20
  2. PlayStation 3 By LeGaL in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 1 Last Post: 22-11-2014, 01:51
  3. Acesta sa fie noul Playstation Move pentru Playstation 4 ? By andreiaka in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 0 Last Post: 14-12-2013, 19:26
  4. Replies: 0 Last Post: 21-02-2013, 09:03
  5. Replies: 0 Last Post: 14-04-2009, 09:29

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts