Da acolo. Doar ca ii pus pe culoarul central, nu pe peretele cu tvuri.
@justamodel am fost acolo la Altex, ala nu este G2, e un G1, ultima bucata ce o mai au si este 7500 de lei ala expus. A zis omul de pe raion ca acolo ar fi trebuit sa puna un G2 doar ca trebuie sa-l vanda pe astalalt prima oara ca nu are unde sa puna G2, suport de perete doar acolo au pt seria G.
In schimb am cerut sa ma lase sa butonez S95B si l-am bagat putin pe youtube, este misto da dar inca nici al meu B9 nu a expirat total : )) Poate la anu sau in 2024 iau si eu un seria G, vin panourile OLED cu MLA la anu, mult mai luminoase!
Tie ti-a venit televizorul? De 65" ti-ai luat? Impresii?
E belea sa`l instalezi 65` singur, dar am reusit, mai astept un cablu hdmi de 10 m sa`l pun la loc. Ma uitam la el la un serial ce il aveam downloadat 720p si eram WTF!!?! HOW?!!? Stateam si ma uitam cu gura cascata la diverente dintre un monitor LG de 2 ani si tv... De 4 k nu mai vorbim. E zic ca merita. (tv precedent e un samsung de vreo 23 ani, cand aparuse 1080p, deci e upgrade serios)
Si cu MLA asta e doar upgrade cu standardul 20% ~ 30% mai bright decat anul precedent, standard upgrade. Daca il prinzi prin iulie la 7000~, vezi si revieurile la asta nou, zic sa sari pe el.
Pai cica panourile cu MLA vor fi semnificativ mai luminoase, pe youtube Vincent de la HDTVTest a masurat pe MLA 2100 de niti in fereastra de 10% pe alba la temperatura de 9000 kelvin, zicea ca la culori mai calde si mai realiste ar trebui sa fie undeva la 1600. Pe Panasonic MZ2000 (ce va iesii anul asta si va avea MLA) a masurat exact 1600 niti dupa calibrare.
Eu ma uit la o groaza de material in Dolby Vision si HDR10 asa ca ma intereseaza sa am in highlight-uri cat de multa lumina se poate. Inbteresant ca iti place cum se vad si materialele 720p, da la tine upgrade-ul e mare daca vi de pe un TV full hd non HDR pe un avion ca si G2.
Oricum nu ma grabesc cu achizitia, trebuie sa-mi schimb si mobila sa pot acomoda un TV de 65". Da, la 7000 ar fi un pret f bun, cine stie daca coboara G2-ul atata. Vedem si recenziile pe noile modele si ne decidem.
Sa-l folosesti sanatos si sa te bucuri de el!
Pai a zis 70 % mai mult decat B. G2 banuiesc ca are 40% peste B. Nu au cum sa scoata mai mult de 30% doar din MLA. Tre sa scoata si peste 2 ani tv, nu fac tot upgradeul acum
Diferenta o sa fie 20% între g2 si g3
O sa reducă consumul de energie și mai baga câteva îmbunătățiri
@justamodel, Panasonic cu panou MLA 1500 niti calibrat: https://youtu.be/MbmQ98my5bE?t=110
Aici si de la LG ceva in pre productie, 2100 de niti in 9000 kelvin care binenteles ca va mai scadea cand va fi masurat pe un alb de culoare mai calda si mai normala: https://youtu.be/y2z5YWsir10?t=26
Nu uita ca acum LG are concurenta, a doua generatie de panouri OLED de la Samsung vine si el cu luminanta crescuta considerabil asa ca au trebuit sa faca si LG ceva sa nu ramane in urma, om vedea cat de bune is micro lentilele.
Stie careva cam care a fost cel mai mic pret pentru un OLED C2 de 42 inch? vreau sa imi fac o idee ce inseamna ,,pret bun,,. Bine, eu nu am nicio problema nici cu resigilatele, sunt dispus sa iau si din acelea (la un discount suficient de bun). Ma intereseaza sa il folosesc mai mult pe post de monitor pentru un viitor desktop PC.
Folosește aplicația Pricy extensie Chrome pentru pc și iti arată pretul pe 6 luni, 1 an.Poate iti este de ajutor.
.
Mi-am cumparat un neoQled QN90B de 43inch si m-am jucat cam 2 zile pe el in tot felul de scenarii: TV, filme, jocuri pe consola, jocuri pe PC, (l-am conectat la un laptop nu foarte puternic), office. Ce mi-as fi dorit sa testez mai pe indelete ar fi fost cum se comporta cu anumite tehnologii de genul G-sync, DLSS, etc., dar nu am dispus de hardwareul necesar. Ca si termen de comparatie am un ips nanocell de 27 inch de la LG si un LED de 65 inch de la sony, full array.
Mie imi place foarte mult per total acest TV, iar la cei 3400 lei pe care i-am platit, nou, nu cred ca puteam cumpara ceva mai bun. Inca de cand am intrat in magazinul fizic, erau asezate unul langa altul un LG C2 de 42 inch si acest 43QN90B, iar cel care mi-a atras atentia a fost cel din urma (la fel si prietenei mele care nu se pricepe deloc la chestii tech). Rulau acelasi continut pe fundal, iar culorile neoQLEDului erau parca mai vibrante, ieseau in evidenta mai bine. Tousi, spre apararea OLED-ului, lumina puternica din magazin nu reprezinta mediul cel mai favorabil.
Frica mea cea mai mare a fost bloomingul, pentru ca stiu cat de urat poate fi in cazul LED-ului de Sony... Acel alb laptos pe fundalul subtitrarilor e foarte greu de tolerat pentru mine, de aceea si obisnuiesc sa schimb culoarea textului in galben si sa ii cresc putin transparenta. Cu acest neoQLED textul nu mai reprezinta ingrijorare deloc. Exista blooming? Categoric, dar este atat de subtil incat nici nu il observi daca nu il cauti. Nu numai ca ,,intensitatea bloomingului,, este foarte mica, nimic similar cu ce vedeti in poze pe internet, dar si suprafata pe care se intinde este relativ mica.
Culorile sunt foarte vii, aveti mai multe setari pentru ele - daca vreti sa fie mai intense sau mai realiste. HDR-ul ,,rupe,,. Eu sunt obisnuit cu ecranul LED de la Sony care este chiar luminos, dar acest TV este altceva... Efectiv te dor ochii daca ai setata luminozitatea la maxim si sunt scene foarte luminoase. Se descurca foarte bine si pe scene intunecate... Am incercat cateva jocuri si situatii pe care vechile mele ecrane nu reuseau sa le managerieze bine: negrul e aproape negru si poti distinge foarte multe detalii... am vazut niste poze cu un ecran OLED, in aceleasi situatii, nu se intelegea nimic in afara de negru in acele zone.
Navigatia este destul de intuitiva, dar ajungi greu sa faci ce iti doresti. Telecomanda este minimalista, cu putine butoane. Eu prefer sa folosesc asistentul Bixby ca sa fac setari (conecteaza, deconecteaza casti, deschide YT, modifica setari, lucruri din acestea basic).
Timpii de raspuns sunt buni pentru utilizatorul obisnuit in game mode, nu am simtit latenta deloc.
Stau cam la 70cm de ecran si cand il folosesc drept monitor il tin pe 3840x1600 rezolutie, folosindu-l ca pe un ultrawide, care este perfect pentru mine.
Acum problemele (putine la numar)
- Unghiuri de vizualizare cam proaste la aproape... Nu am remarcat asta cand vizionez ceva pe tot ecranul, pentru ca privirea oricum imi este concentrata pe centru si nu vad marginile decat cu vederea periferica, dar daca pun un tab pe margine si ma uit la el, toata atentia fiindu-mi concentrata pe zona laterala respectiva, se observa ca imaginea devine cumva mai spalacita (acceptabil, poate ca unii nici nu observa, dar pe mine ma deranjeaza). Partea buna este ca modelele cu diagonala mai mare cica nu ar suferi de acest defect. Daca ma pun cam la 1,2m distanta, dispare complet problema, deoarece se micsoreaza unghiul la care privesc laterala TV-ului.
- Mici probleme pe partea de software/lucruri pe care nu le inteleg inca cum functioneaza si nu exista un manual care sa ma lamureasca. De exemplu, repozitionarea ecranului in format 21:9 poate fi facuta doar la frecventa de 59hZ, nu si la cea de 60. Sau PC-ul nu este recunoscut
de TV in anumite situatii si trebuie scos si bagat cablul HDMI.
Nu sunt specialist, ci doar un utilizator casual, dar cu siguranta mai pretentios decat omul de rand. Prin acest ,,mini-review,, nu vreau sa va conving sa cumparati TV-ul, ci doar sa aveti in vedere ca exista si altceva in afara de OLED in gama high-end. In ultimul timp s-a creat impresia aceasta ca doar OLED exista in acest segment de pret .
^Pentru ca daca esti purist, chiar doar OLED exista. Regizorii când fac un film folosesc niste monitoare șmechere numite reference monitors pentru a decide nuanțele culorilor obținute în urma filmării, luminozitate etc. Performanțele unui ecran nu sunt subiective, ci se pot compara folosind unelte specializate (vezi canalul HDTVTest pe YouTube) cu performanțele unui reference monitor. Cu cât un tv se apropie mai mult, cu atât zicem ca e mai bun. Și OLED-urile se apropie cel mai mult în momentul de față.
Eu când mă uit la in film nu vreau sa vad "culori mai vibrante", ci vreau sa vad ce a vrut să spună autorul - daca regizorul a ales culori șterse, nu tolerez ca televizorul meu să hotărască altceva. Televizoarele cu OLED au un singur downside real, luminozitatea mult mai slabă decât ale Lcd-urilor, și dacă nu ai beznă in casa de multe ori un LCD chiar poate oferi o experiență mai buna. Daca pe tine nu te interesează direcția artistică originala a filmelor și îți plac culorile vibrante e foarte bine ca ai ales alta tehnologie, fiecare are preferințele lui la ce vrea să vadă și e okay. Pe mine mă întreabă lumea ce TV recomand și tocmai de asta îi întreb ce așteptări au înainte să le fac o recomandare, însă asta nu înseamnă ca poți compara la acuratețea imaginii, obiectiv vorbind, un LCD cu un OLED.
În urma sfaturilor de aici mam hotărât și am luat lg oled g2 de 164 cm
A venit luni deci l-am testat câteva zile ,un singur lucru am de zis
E O CAPODOPERA
@Espiritus Sa fim seriosi, putini sunt cei care tin neaparat la acea perfectiune a reproducerii culorilor despre care vorbesti. Probabil ca in randul oamenilor care sunt dispusi sa plateasca atat de multi bani pe un tv se regaseste un % mai mare de astfel de persoane fata de populatia generala, dar tare greu mi-e sa cred ca mai mult de 10% vor asa ceva. Eu cand ma uit la un film, testez mai multe setari, vad care imi place cel mai mult cum se vede si ii dau bataie la desene animate vreau cele mai vibrante culori, enhanced contrast maxim, in schimb la filme mai serioase incerc sa obtin ceva cat mai realist, dar nu trebuie sa fie musai ,,perfect,,. Lumea deja nici nu mai vine cu argumente pentru OLED, o sa iti zica pana si țața Floare ca OLED is the best, contrast infinit, negrul e negru. OLED sau nimic. Si cum ziceam, nu am absolut nimic cu parerea asta, dar prea e universal valabila.
Ti s-a parut mai vibrant fiindca Samsung exagereaza culorile in unele moduri imagine si da, Q90B intre LCD-uri as zice ca este unul foarte bun, duce si 2000 de niti deci normal ca ti s-a parut si mai luminos ca si C2.
Contrastul insa nu se aproprie de OLED-uri si la 2000 de niti in HDR 10 nu stiu cat blooming pot avea subtitrarile, mai ales cu becul stins! Diagonala aleasa insa este foarte mica, adica pt gaming sa stai putin mai departe comod intr-un fotoliu sau pe o canapea trebuie mai mare, la filme iara imersia e alta pe un panou mai mare.
Eu de la 42 de inch am trecut pe OLED de 55" si dupa 2 1/2 ani ma gandesc la un upgrade de 65" dar asta spre sfarsitul anului sau poate chiar anul viitor.
Tips:
Masurati distanta dintra canapea si tv, convertiti in inci si : 1.6 = diagonala max tv. Avem camp vizual de 200 grade.
Montati tv corect: centrul tv la 1m06cm de la podea.
077danyel true: "E O CAPODOPERA"
Are cineva de pe forum sony A95K? Eu detin un C7 care nu m-a dezamagit pana acum, fara pic de burn in si alte probleme dar ma gandeam sa upgradez si eu. E o asa mare smecherie QD-OLED-ul asta? Mentionez ca nu prea ma intereseaza 120 hz pentru ca nu sunt jocuri care sa imi placa in 120 fps. Vreau doar o parere despre calitatea culorilor si a sunetului de ce nu( e ridicat in slavi a95k pentru ceva gimmick-uri)
Un TV cu 120hz si HDMI 2.1 nu este doar pt jocuri la 120fps, ai si VRR si mai multa fluiditate, conteaza! Eu zic sa nu-ti iei nici un A95K daca mai poti astepta! Am butonat un S95B QD OLED si da, este fain si luminos dar anul asta vine G3 cu MLA(meta lentile) care cica va avea undeva la 1500 de niti! QD OLED-ul de anul asta este si el imbunatatit cica! RTINGS au facut din nou niste teste de burn in si nu prea stau bine inca QD-OLED-urile fata de clasicele panouri WOLED de la LG.
Asteapta putin ca intr-o luna cica ajung pe piata unele televizoare din gama 2023!
Cool....in niciun caz nu iau TV abia aparut....e o lege nescrisa la mine....prea multi bani pentru beta testing ca sa zic asa. De aceea imi facea cu ochiul pretul acceptabil al A95K-ului
Bookmarks