Mi-am dat seama ca nu e ok pt ca daca nu sunt la fel setarile in ambele dispozitive se vad culorile aiurea. Se vedea spalacit. Cum a zis si el, negrul devine mai mult gri. Nu mai ai acelasi constrast.
Am pățit pe un Samsung mai demult, aveam ps4 pe vremea aia si era pus pe auto.
Acum am B7 si într-adevăr pe ăsta funcționează si pe auto, dar m-am obișnuit sa setez eu manual black level-ul pe low - limited. Ideea e sa fie la fel in ambele aparate low-limited, high-full.
Eu stu bine cum trebuie sa fie setate pe ambele aparate si ca se vede aiurea daca is combinate prost, am crezut ca ti-ai dat seama ca televizorul nu a detectat bine semnal facand cumva o analiza a semnalului. Asa, totusi as crede ca jocul ar fi fost de vina, HDR prost implementat. De exemplu Calisto Protocol inainte de un update arata foarte prost in HDR, fara contrast!! Dupa ceva update au facut sa fie functionala setarea de black level din joc si ducand slider-ul destul de jos incepea sa arata jocul cum trebuie!
Daca setarile astea is prost facute nu doar ca arata totul fara contrast, in una din proastele posibilitati(limited si black level pe high sau full si black level pe low)de a combina setarile iti face contrariul, black crush, totul prea inchis. Pe auto nu am avut probleme.
C2 si G2 sunt televizoare destul de diferite si ce calibrare e buna pt C2 nu este buna pentru G2 si viceversa. G2 este mai luminos deci calibrarea pt HDR din consola va fi altaa ducand mai multi niti si facand clipping mai sus decat C2. In rest ce setari vrei sa sti? sub optiunea HDR ai Always On si On when supported, cu always on iti va sta consola tot timpul in HDR chiar daca un joc este facut doar SDR, functia On when supported iti va reda jocurile facute in SDR in SDR iar cele in HDR in HDR deci as zice ca On when sported este mai corect!
In rest la calibrare urmeaza indicatiile de pe ecran!
Revin cu un update...in cazul meu , problemele au fost de la calibrarea hdr din meniul consolei.Initial am respectat recomandarile din meniul celor de la Sony, o tampenie, imagine fara contrast , negrul-gri..etc.Ulterior am calibrat hdr-ul conform recomandarilor HDTVTest si s-au rezolvat problemele.
Sent from my motorola edge 30 fusion using Tapatalk
https://altex.ro/televizor-oled-smar...HDOLED65G23LA/
Foarte bun pretul pentru un Oled 65inch din seria G.
Salooootare, as vrea sa-mi iau finally un TV (nu am mai avut de vreo 6 ani de zile) pe care sa-l pun la treaba - filme, netflix, PS5, de toate. Nu ma pricep foarte tare la ce tech si ce panel-uri mai sunt la moda, ma bazez doar pe niste research superficial de cautator de reviews profesional pe YT si google si am ajuns la concluzia ca as vrea sa-mi iau un LG G2 (fix ce-a pus Teo mai sus). Am inteles ca modelul de anul asta nu e cu mult mai bun decat cel de anul trecut si cum vreau sa merg pe varianta de 195cm diferenta de pret se simte. O alta varianta ar fi C3-ul de anul asta, dar din cate am vazut mai bine merg pe flagship-ul din 2022 decat second-to-flagship de acum (mai ales ca mi-l pun pe perete, pt care e perfecta seria G din ce am inteles).
Dar as vrea sa aud si parerile voastre sau daca aveti alte recomandari/sugestii, sunt deschis. Bugetul e cam 15k RON care deja e cam sus, n-as vrea sa sar mai departe. Diagonala neaparat 195, distanta de la canapea la TV e mare si bulangii aia de la Santa Monica nu stiu sa faca meniuri ca lumea sa vezi naiba ce scrie pe pop-ups in god of war.
@eagle-eye, G2 este un televizor bun si l-aș putea recomanda pt nevoile tale! Modelul de anul asta insa e mult mai bun, G3(nu si C3)are panou OLED cu tehnologie nouă MLA(micro lens array) si duce 1400 de niti, G2 duce 900 de niti.
La unele materiale HDR diferența va fi sesizabilă dar nu la toate, de exemplu daca un film este masterizat in 1000 de niti maxim atunci nu vei vedea mare diferență intre ele fiindcă ambele sunt capabile de a afisa asa ceva dar sunt titluri Dolby Vision ce sunt masterizate la 4000 de niti si acolo da, vei vedea diferență!
In plus de anul asta LG a reintrodus si suport audio DTS dacă cumva te interesează formatul audio.
Eu unul as astepta black friday si atunci as face achiziția dar daca sunt bani atunci nu-i stres!
Pe lângă G2 si G3 eu as mai lua in considerare si Samsung S95C, panou QD OLED, de doi ani in coace face si Samsung OLED cu Quamtum Dot, ajunge la 1300 de niti si se bate cu G3. Ce ma supără la Samsung este ca sunt niste zgârciți și încăpățînati de nu vor sa plătească licență la Dolby si sa introducă si ei Dolby Vision, au ramas doar cu standradul lor HDR, HDR10 si HDR10+.
Oled LG is king. Deci G3 sau C3. Recomand să aștepți black-Friday. Dacă tot n-ai avut nevoie 6 ani, mai poți aștepta 2 luni și sigur prinzi G3 sau C3 la un pret mai bun decât acum. Stai cu ochii și pe resigilate - eu sunt fan, de obicei au doar cutia mai nimicita și pungile accesoriilor deschise, în rest ai aceeași garanție ca și unul nou.
Pentru reviews & compare mai profi recomand rtings.com
Sent from my KB2005 using Tapatalk
Hmm din experienta mea din anii trecuti, BF-ul la noi e cam frectie la picior si mergeam pe presupunerea ca generatia noua de TV-uri n-o sa vada reduceri, cel putin nu mari, as fi curios daca stiti din anii trecuti daca au fost reduceri si cam cat ca la TV-uri chiar nu am urmarit. G3-ul e cu 5000 de lei mai scump decat G2-ul, nu stiu daca as pompa 2 batrane pe el, mai ales ca vin de la zero TV deci upgrade-ul o sa fie imens indiferent ce-mi iau
Pai oricum scade prețul in timp, ca e black friday ca nu, modelele de anul asta vor ajunge semnificativ mai ieftine prin iarnă! De exemplu G2 de 65" a fost acum cateva luni 7500, acum G2 de 55" este 5399 la Altex deci merg preturile in jos cu timpul.
Eu C3 nu ți-aș recomanda, adică diferenta intre C2 si C3 nu este una atata de mare ca si ntre G2 si G3, seria C foloseste panoul OLED pe care il stim cu totii nu cel cu MLA cum e pe G3. Deci daca te decizi pe seria C diferența de pret intre C2 si C3 nu prea se justifică, daca se mai gaseste C2 as lua C2-ul.
Eu zic sa mai aștepți, anul asta LG a cam tinut de prețuri, trebuie sa mai scada, si de black friday vor fi mai ieftine dar si inspre sărbători!
Daca iti iei un G3 de 77 o sa înnebunești daca vi de pe un LCD vechi care poate nici 4k sau HDR nu a fost, nu mai iesi din casă cateva zile!
La Altex, prin intermediul aplicatiei sunt reduceri de 20% la unele televizoare de 65"! LG C3 65" ar ieșii 6400 ron, mi se pare super bun prețul, la acelasi pret iese si Samsung 65" S90C iar 65" S95C 8160 ron, preturi bune si pt OLED-urile de la Samsung.
G3 65" ramane cu pret maricel, cu tot cu reducere iese la 10.400 ron dar e bine ca totusi vedem preturi tot mai mici.
intri in aplicatie, il bagi in cos si o sa ai si codul direct sa il aplici. Merge doar din aplicatia de pe mobil.
Îți faci cont Altex. Instalezi aplicația mobilă. Te loghezi în ea, adaugi C3ul în coș de 65'' și se aplică 20% discount automat. În plus dc mergi la secțiunea vouchere din acel ecran mai poți adăuga un discount de 50 de lei pentru comenzi de peste 1000. Cele două promoții se cumulează. De 20 de le transport nu scapi dar prețul e foarte bun într-adevăr.
Vezi printscreen atașat.
---------- Post added 21-09-2023 at 11:54 ----------
@eagle-eye: vezi oferta asta. E ce trebuie și mai rămâi și cu ceva bani în buzunar. Nu e G3, dar și C3 e ce trebuie și nu plătești preț de 5 cifre
Doar ca zicea ca lui ii trebuie de 77", ii chiar foarte buna oferta la C3-ul de 65" si daca @eagle-eye vine de pe o diagonala mai mica de 65" ar fi un upgrade destul de bun. Eu cand mi-am luat OLED-ul am trecut de la 40" la 55" si mi s-a parut diferenta f mare, acum as vrea si eu sa fac upgrade la un model mai bun si sa fie si de 65", cred ca 65" ar fi maxim cat ar merge intr-un apartament unde vizionez de la 2.5 metri.
Vreau de 77 pentru ca distanta de la canapea pana la perete e maricica, n-as vrea sa merg mai jos de atat (si vad ca C3-ul de 77 e cat G2-ul de 77 la pret, de unde si dilema mea). Plus ca o sa mi-l pun pe perete si imi place foarte mult cum vine G-ul. Nu vreau neaparat sa economisesc bani si sa fac sacrificii, dar nici nu ma incanta sa sar de bugetul propus. M-am mai documentat un pic si cred ca m-am decis intre doua optiuni: G2 (care se incadreaza in buget + daca prind reducere misto de BF cu atat mai bine) sau G3 (unde strang din cur si mai pun bani sau sper sa prind de BF o reducere ca lumea). Din cate vad, diferenta cea mai mare pe care o face panel-ul cu MLA e pe la alb-uri, unde se vede o distinctie de luminozitate de la cer la pamant, in schimb in alte situatii nu e cine stie ce (se vede diferenta, dar asta daca stai cu ambele modele unu langa altu sa le compari).
De upgrade, repet: vin de la neavand televizor de 5 ani de zile si un NEI cu tub daca iau tot upgrade e.
Lentilele (stratul MLA) plasate deasupra pixelilor la G3 accentueaza luminanța fiecarui subpixel nu doar a celui alb, diferenta incrementală dintre generația asta si cea de anul trecut a fost una mare spre deosebire de alți ani, in materiale HDR highlight-urile sunt mult mai vii pe G3 decat pe G2 in materiale masterizate peste 1000 de niti.
Cu toate astea spuse G2 este si el un televizor capabil si bun si nicidecum de aruncat, s-ar putea sa nici nu mai existe pe piață pana de BF.
Ok, incep sa inclin catre a astepta BF si sa iau G3-ul - fie ca-i la reducere fie ca nu. Ayaye, la urma urmei nu planuiesc sa schimb TV-ul des, macar sa iau top acum si niste ani de zile nu ma mai intereseaza.
Multumesc frumos de sugestii si info
Bookmarks