Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 27 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast
Results 261 to 280 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

1. #261 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu credeam ca vrei sa cumperi melci, nu sa discutam despre profesionalismul unora si altora. Te-as fi trimis la Reef, dar ei nu au melci... decat marini daca esti interesat...

2. #262 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Pai mi e teama sa nu aibe ceva boli melcii, nu altceva. Daca astia zic de faptul ca au pesti bolnavi, nu e posibil sa fie si melcii infestati?
    Sau melcii nu pot fi purtatori de boli pentru pesti?
    Sa nu te superi ca intreb atitea, da incerc si eu sa ma organizez.
    Ape limpezi!

3. #263 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Toti melcii pe care-i am, de la ei sunt... si nu mi-au murit pesti de ani buni. Acum, orice este posibil... de aceea eu ii tin in carantina o perioada...

4. #264 SP
    Member okayo's Avatar
    Nevermaid
    inainte de al cunoaste virtual pe Monky am cumparat un acvariu pentru fiu-miu de 60L. La momentul ala acelasi acvariu era in doua variante: iluminare normala cu tub neon si iluminare cu rand de led-uir. Evident eram tentat de led-uri in ideea ca's mai economice, mai de lunga durata si mai hitech. Tipul de la pet-shop mi-a zis ca e o gluma si ca sa-l iau pe cel cu neoane ca asa voi avea o iluminare corespunzatoare. Ideea e ca cu led-urile nu vei avea lumina de care are nevoie un acvariu. Tuburile alea de neon sau spoturile care le-ai vazut la Monky la acvariile nano sunt special concepute/studiate pentru asa ceva. Eu spre ex. la acvariul de 60L o buna perioada de timp nu am avut nici o problema cu algele si in mod sigur asta s-a datorat luminii.
    Dupa experimentul cu acvariul de 60L de care probabil ai citit in paginile anterioare am trecut la un acvariu de 160L care merge ca uns fara probleme majore, unde plantele cresc in draci de trebuie sa le tund la 3 luni altfel pestii ar trebui sa inoate pe loc.
    Dupa parerea mea, parere confirmata de Mony in ghidul lui un acvariu de pesste 100L e mai usor de intretinut iar sanatatea pestilor e mult mai usor de controlat fata de unul pana in 60L.
    Greseala pe care am facut-o eu si pe care o fac majoritatea e ca in acvarii asa mic avem tendinta de a pune orice fel de pesti si mai ales din cei mari. In cazul meu scalari. Desi au trait fara probleme in defavoarea molly si a altora specii care s-au stins destul de repede pestii astia trebuie tinuti in spatii mai largi.
    Acum acvariul de 60L pentru ca nu am reusit sa-l vand este crescatorie de guppy care fac la 2 sapt cate 10 puii si unde se mai afla si cativa red-shrimp iar neonii care au crescuti mari i-am transferat in acvariul mare alaturi de scalari si multe alte specii (in natura scalarii si neonii mici e bine sa nu fie pe aproape ca altfel unii mai pier :-); anyway neonii sunt destul de mari acum iar mancarea oferita dimineata si seara ii infraneaza de la instincte canibale)

5. #265 SP
    NOUTATI
    Okayo, multumesc tare mult de sfaturi.
    Totusi fiindca eu sint capos o sa fac si chestia aia cu leduri, si va tin la curent.
    Momentan am alt motiv de bucurie. Am observat azi dimineata in acvariu niste pui de pestisori. Gupii, ca numai gupii am. Am reusit sa numar vreo 3, dar poate s mai multi. Dupa estimarea mea au cam 7-8 mm lungime. Oare mai sint in pericol sa i atace cele 2 femele de gupi, din care una precis e mama lor?
    Toate cele bune si
    APE LIMPEZI !!!

6. #266 SP
    Member okayo's Avatar
    DAca nu scriai de guppy nu raspundeam pentru ca faza cu led-urile ma depaseste. Poate fi un plus la nivel vizual/decorativ insa ca si eficacitate am indoieli. Spun si eu din auzite.
    Anyway legat de guppy iti spun din experienta mea.
    Am o colonie de guppy intr-un acvariu de 60L. Din ce am citit eu femelele odata fecundate daca au conditii prielnice pot scoate puii de mai multe ori... Ale mele scot cate o sarja la 2 sapt. La inceput din ce am citit ca un parinte grijuliu le-am scos ca sa nu fie papati si pusi intr-un recipient separat unde se adunasera cel putin 50 de exemplare de pui. Incet au inceput sa moara din pacate pentru ca in acvariu ai niste bacterii, un microclimat care functioneaza iar in recipientul meu chiar daca schimbam apa des cu apa din acvariu, tot nu era acelasi lucru. Asa incat de la un moment am inceput a-i las in acvariu si am vazut ca convietuiesc linistiti. Cred ca atat vreme cat femela nu este infometata, ii dai de mancare regulat si destul cat sa nu aiba alte tentatii lucrurile pot fi ok.
    Acum eu nu stiu ce gandesc femelele tale asa incat vezi si tu. Am sa pun o poza cu ciorba de guppy de acasa.

7. #267 SP
    Multumesc tare mult.
    Chestia cu ledurile e doar un proiect deocamdata, dar daca il pun in practica va tin la curent.
    Toate cele bune.
    Multumesc inca o data!

8. #268 SP
    AJUTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOR !!!
    M am trezit ca apa din acvariul meu are o culoare maro spre negru.
    Banuiesc filtrul de carbune activ. Vinzatorul mi a spus ca se schimba la 3 luni. Nare nici 2.
    Intrebarea e ce ma fac, pina ajung miine sa cumpar altul?
    Deocamdata am pus un ciorap de dama in 4 intre filtrul de carbune si pompa
    Alte sugestii?
    Multumesc tare mult

9. #269 SP
    Admin MonkY's Avatar
    nevermaind: incepi prin a schimba cate 20% din apa, ZILNIC... dar doar cu apa care a stat la declorinat. Daca nu ai deja apa in galeti sau bidoane, pune in ea ceva gen Biotopol, sau un produs care leaga Clorul din apa. Si vezi exact care e cauza. In mod normal filtrul de carbune nu coloreaza apa... Sa nu fie vorba de o deciclare (dar de obicei apa devine albicioasa)...

Pune o poza cu acvariul, sa vedem si noi despre ce vorbim exact.

10. #270 SP
    Nu pot sa pun poza, ca intre timp si a revenit destul de mult.
    Deja am facut un schimb d asta de aprox 20 %.
    Si am mai spalat buretelul ala cu apa din acvariu. Sper ca asta nu va duce la deciclare.
    Ce e drept de citeva zile, am observat 2 bucatele de carbune pe fundul acvariului si ma intrebam ce or cauta acolo???
    In nici un caz nu era albicioasa ci avea o culoare murdara spre negru.
    Acum, marea dilema a mea e urmatoarea: ( in filtru am asa, de jos in sus: buretel, carbune activ, ciorapul ala de dama pus in 4, pompa ) Oare sa scot de tot stratul de carbune pina miine dupa masa, cind ajung cu un cartus nou de carbune?
    Am de gind sa desfac iar pompa peste vreo ora si sa spal filtrul din ciorap.
    Ape limpezi!

11. #271 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Carbunele activ se foloseste pentru a elimina clorul, mirosul sau a substantelor nedorite. Din pacate, carbunele activ va elimina si elemente active din medicamente sau fertilizare, de aceea nefiind folosit in acvarii plantate. Ti-am cerut poza pentru a vedea daca ai plante si fertilizezi. Daca da, carbunele activ nu are ce cauta.

In orice filtru ar trebui sa existe cel putin 2 medii de filtrare. Unul mecanic si unul biologic. Eu ti-as recomanda sa inlocuiesti carbunele activ cu un filtru biologic (exista Eheim Substrat Pro in pachete mici, pt. mini filtre). Iar "ciorapul de dama" sa-l inlocuiesti cu vata de perlon. Si in felul acesta vei avea burete (filtrare mecanica grosiera si suport bacterii), vata de perlon (filtrare mecanica fina) si Eheim Substrat Pro (filtrare biologica de mare capacitate).

12. #272 SP
    Nu, nu am acvariu plantat. Am doar o planta, deci nu se pune. Acel Eheim Substrat de care zici, se gaseste pe la magazinele de acvaristica? De mult ma tot chinui sa ajung la Reef, acum am impuls. Vata aia de perlon, tot de pe acolo? Si conteaza ordinea exacta a filtrelor? Adica banuiesc ac buretele trebuie sa fie primul, dar vata si Eheim substrat?
    Tot nu mi ai raspuns daca sa scot sau nu filtrul de carbune, sau sa l las, asa deteriorat cum e...
    Multumesc inca o data.

---------- Post added 27-02-2011 at 06:59 PM ----------

Am desfacut pompa, am scos filtrul de carbune, si am incercat sa l spal la chiuveta. Oricita apa a curs prin el, tot lasa negreala. Asa ca l am scos de tot si am scos si ciorapul, acum pompa merge numai prin buretel. sper sa nu pateasca numic pina miine la prinz.
    Referitor la puiuti, unul mi a disparut, si am vazut cum una din femele a alergat unul din ceilalti. Asa ca am facut in felul urmator: I am izolat, tot in acvariu cu ajutorul unei sticle de apa plata ( sectiune patrata ) careia i am decupat de sus o portiune, pina am adus o cam la inaltimea acvariului, si am dat apoi gauri foarte multe cu un ac. In felul acesta pestii cei mici vor avea exact aceeasi apa ca cea din acvariu pina mai cresc nitel ca sa i pot lasa in "libertate" fara emotii.
    Succes tuturor!

---------- Post added 27-02-2011 at 07:19 PM ----------

P.S. Apa s a limpezit de tot acuma

13. #273 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eheim Substrat Pro din acela mic (la 250ml) gasesti aici: Material filtrant biologic Eheim Pro Biomedium 250 ml
    Au si toate felurile de vata de perlon sau filtre mecanice. Ordinea e si in functie de tipul de filtru, dar in mod normal se pune asa: Intai filtrare mecanica grosiera, dupa aceea filtrare biologica, si in final filtrare fina.

Si ti-am raspuns la carbune activ. Ti-am zis clar, daca ai plantat nu are ce cauta. Cum nu e plantat, carbunele activ e folositor.

Totusi, nu inteleg ce filtru ai tu acolo. N-ar fi rau sa spui un model si producator... Decat sa iei separat, mai bine iei un filtru serios...

14. #274 SP
    Am o pompa interna, ceva chinezarie, Redcrane (model RC-FI200) recomandata pentru acvarii de pina la 60 de litri.
    Debit (declarat) 200l/h.
    Are un filtru mititel cu carbune activ si unu cam la fel de mare din burete.
    Cel din carbune scos in clipa de fata.

---------- Post added 28-02-2011 at 07:09 PM ----------

Gata, am reusit sa schimb filtrul de carbune.
    Am luat o punguta din care am pus carbunii in cartusul filtrului, dar am mai pus in filtru pe sub si peste carbune cite un strat de vata perlon.
    Peste cartusul asta am mai pus un strat de vata.
    Acuma sa vedem.
    Am inteles ca acel carbune e recomandat sa fie schimbat cam la 2 luni. Dar vata perlon?
    Ape limpezi!

15. #275 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    eu am crescut niste ciclide si sincer sunt ffff greu de crescut.deocamdata raman la vivipari si mai astept sa-mi fac un acvariu de 180 l si atunci poate voi lua niste ciclide africane.

16. #276 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu cred ca datorita marimii, comportamentului si modului in care trebuie realizat... un acvariu de africani ar trebui sa fie un minim de 240L.

17. #277 SP
    adevarat .... cred ca-mi fac un suport de perete ca sa fac acvariu mai mare daca nu revin la ultimele ciclide care le-am avut si anume toryctis aureum/aureus (sunt inruditi cu mekki).ciclidele au intotdeauna nevoie de mult spatiu pentru a-si imparti teritoriile pt ca mie un mascul mi-a omorat femela si mi-a facut dezatru tot acvariul

18. #278 SP
    Salutari din nou!
    Mi am cumparat un melc Neritine Zebra de la Reef.
    tot de acolo am mai cumparat o planta ( k bomba , parca) si am mai gasit 2 pui de melcisor prin ea. Seamana cu Neritene ul la forma, dar parca n ar avea aceleasi culori, parca ar fi doar negru spre maro amindoi. Sint curios daca se vor colora mai tirziu, sau or fi alta spacie? O sa incerc sa le fac si poze.
    In alta ordine de idei, am mesterit ceva dintr o sticla pentru a putea avea artemii din oua. Nimic nou, au mai facut si altii, doar ca eu am incercat o adaptare care sa elimine acel neplacut geste de amorsare a furtunului cind se "recolteaza" (cunoscatorii stiu la ce ma refer ) . Noutatea consta in acel pai negru, flexibil, care, cind trebuie, va fi aplecat in jos, cu o lanterna aprinsa linga el, si va curge frumusel "supa".
    Ape limpezi tuturor!

19. #279 SP
    POZA
    Attached Images Attached Images dsc06352.jpg

20. #280 SP
    arunca acei melcisori de pe plante, pt ca se fac mari si-ti mananca plantele .asa am patit si eu

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 27 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast