Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 24 of 27 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 ... LastLast
Results 461 to 480 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

  1. #461 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    am cautat mai mult...deh..e prima oara cand un peste de-al meu are o problema asa grava...pana la urma din toate bolile pe care le-am gasit..cel mai aproape de ce are al meu pare ulcerul..

    atasez si o poza..

    am intrebat si eu un prieten care a avut pesti acum ceva timp si mi-a spus ca ceilalti pesti pe care ii mai am (un ancistrus si un hoplo catfish) nu sunt agresivi deci rana nu prea are cum sa aiba surse externe..
    Attached Images Attached Images cam00086.jpg

  2. #462 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit, daca e un peste "nebun", oricat de ne-agresiv ar fi, reuseste sa se taie/loveasca... daca vrea

    Eu am cateva zeci de ancistrusi acum, din care 2 sunt loviti mai grav. Nu stiu cum au reusit (probabil cand isi fac ritualul de "dominare"), dar unul are chiar rana deschisa. Bineinteles ca nu voi folosi niciun fel de solutie din comert. Doar ceva mai multe vitamine, curatat filtrele, UV activ mai mult timp (dar nu prea mult ca desface inclusiv vitaminele din apa)...

    La fel, cand aveam acvariu cu capac... cei doi hoplo nebuni ai mei, se raneau aproape zilnic. Sareau din apa si se atingeau de neoane. Au avut si zone cu carne vie. S-au vindecat de fiecare data complet. Apropos de cei 2 hoplo ai mei (ca sa vedeti ca totusi pestii sunt mai inteligenti decat se crede): cand am trecut la acvariul mare, fara capac... unul din ei a reusit sa sara din acvariu (ei faceau tot timpul pe delfinii - nu am mai vazut niciodata asta la un alt peste de apa dulce). Desi a cazut de la 2m or so... a avut noroc ca l-am auzit. N-a avut nici pe naiba. Dar faza funny a fost, ca de cate ori celalalt incerca sa faca iar pe delfinul, cel care a cazut venea repede si-l impingea... il oprea pur si simplu. Ca si cand i-ar fi zis "bai nebunule, nu e bine... eu am patit-o!". Well, pana intr-o zi, cand cel care a cazut n-a mai fost pe faza. Si a reusit sa sara si celalalt. Asta chiar a sarit la cativa metri de acvariu, de am zis ca s-a facut praf. A avut iarasi noroc ca l-am auzit noi... l-am pus in acvariu si n-a avut nimic. Morala: de atunci, niciunul din ei nu mai face pe delfinul. Ba din contra, de atunci au devenit un pic agresivi cu ceea ce vine din afara apei... de multe ori isi iau avant cand ma vad cu mana pe la suprafata... si incearca sa ma opreasca. So yeah, they are smart ones!

    Am mai patit-o grav cu un botia kubotai (astia au o curiozitate si un comportament care te lasa paf)... a reusit sa se bage printr-o gaura a unei nuci de cocos. Si bineinteles ca a trecut doar cu aripioarele din fata... dupa care a ramas blocat acolo. Cred ca a stat cateva ore pana l-am vazut eu. Deja nu mai misca, iar in zona unde se zbatuse, am vazut ceva care m-a socat. Pe unde se vedea carnea, nu era sange... era pur si simplu un albastru intens (de m-am si speriat). A fost greu sa-l scot de acolo... ba chiar la un moment dat am zis ca nu am de ales decat sa-i rup aripioarele din fata pentru a-l scoate (deja nu mai misca). Dar mi-a venit repede ideea de a ma folosi de o surubelnita subtire pentru a-l scoate. Nu doar ca s-a vindecat, dar nici nu mai pot sa-mi dau seama care din ei este cel care a reusit acea isprava. Pur si simplu nu se mai vede nimic.

    Ce incerc eu sa-ti spun cu cele de mai sus, e ca pestii se pot rani... dar daca au conditii optime, se regenereaza de zici ca nu-i adevarat. Daca sunt boli interne (sau specifice unei specii), atunci e mai complicat. De exp. eu am renuntat la ramirezi... care desi erau superbi, se cunoaste ca nu mai au nicio legatura cu specia din care se trag (ei fiind de fapt modificati genetic). Si oricat am incercat, mai toti au murit de pop-eye... o boala specifica. Daca vorbim de boli cauzate de anumite bacterii sau virusi, atunci tot ce poti sa faci este sa incerci sa elimini problema din apa, si sa le faci conditii optime. Mai departe se descurca ei.

    P.S. Niciodata nu se fac poze la acvariu cu flash-ul pornit!

  3. #463 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Apropo..hoplo al meu a rezistat aproapoe 24 ore fara apa acum vreo 2-3 ani cand amenajam acvariul si era atat de mic incat a ramas intr-unul din recipientele care le foloseam.Am zis ca l-am pierdut, dar l-am descoperit a doua zi .

    Update: pestele nu mai mananca de 2 zile..revin cu o poza a ranii..

  4. #464 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Salutari tuturor si ape cit mai limpezi!
    Nu am mai postat, fiind ocupat cu alte maruntisuri. Acvariul merge in continuare ok, sau aproape...
    Ma rog, am niste micute probleme cu algele verzi care au napadit peretii.
    Fiindca multa lume a zis ca e de la lumina neadecvata, vreau sa fac un experiment care implica un tub de neon dedicat pentru acvariu, dar nefunctional, adica ars.
    Are cineva asa ceva, dispus sa l doneze?
    O zi buna!

  5. #465 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    pestele cu problema nu mai mananca de 3 zile .rana s-a albit...e normal ?

  6. #466 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nevarmaind View Post
    Salutari tuturor si ape cit mai limpezi!
    Nu am mai postat, fiind ocupat cu alte maruntisuri. Acvariul merge in continuare ok, sau aproape...
    Ma rog, am niste micute probleme cu algele verzi care au napadit peretii.
    Fiindca multa lume a zis ca e de la lumina neadecvata, vreau sa fac un experiment care implica un tub de neon dedicat pentru acvariu, dar nefunctional, adica ars.
    Are cineva asa ceva, dispus sa l doneze?
    O zi buna!
    Salut. Chiar sunt curios... la ce te-ar ajuta un tub de neon ars? Cat despre lumina neadecvata... daca vrei plante mari si frumoase, aici e complicat. Trebuie sa fie un echilibru aproape perfect intre lumina, fertilizanti, substrat si co2. Daca ai prea multa lumina -> alge. Daca ai prea putina lumina -> alge. Daca fertilizezi prea mult -> alge. Daca ai un substrat neviabil -> alge. Prea putin co2 -> alge. Si tot asa.
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    pestele cu problema nu mai mananca de 3 zile .rana s-a albit...e normal ?
    Pestii pot sta si o saptamana fara sa manance... important este sa se vindece. Cat despre rana alba, poate fi si efectul medicamentului (desi sincer nu suna bine deloc).

    Stii ca vorbeam acum cateva zile de un ancistrus "lovit"? Well, deja nu i se mai vede rana. Si nu am folosit medicamente... dar se pare ca l-a ajutat cel mai mult echilibrul din acvariu. Bafta! Sper sa-ti traiasca.

  7. #467 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    din pacate n-a rezistat....cred ca si din cauza conditiilor

    trebuie sa-mi cumpar neaparat un acvariu pana in 130litri+toate cele...recomandari ptr un magazin ?

  8. #468 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    din pacate n-a rezistat....cred ca si din cauza conditiilor
    Sorry. Se mai intampla. Mie mi-a parut atat de rau de un SAE (aveam 2 de niste dimensiuni impresionante - cei mai mari SAE pe care i-a vazut cineva vreodata in captivitate)... care desi era sanatos tun, a decis el intr-o zi sa plece intr-o lume mai buna. Cred ca a sarit la 4-5m de acvariu... l-am gasit prea tarziu Din pacate, asta este dezavantajul acvariului fara capac si a pestilor "saritori".
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    trebuie sa-mi cumpar neaparat un acvariu pana in 130litri+toate cele...recomandari ptr un magazin ?
    Contrar aparentelor, cu cat e mai mare un acvariu, cu atat e mai usor de echilibrat si de mentinut. La inceput sunt costuri mai mari, dar in timp stai mai linistit. Ca recomandare, poti incerca la Pepika.ro - Magazin online cu hrana, echipamente si accesorii pentru pesti, caini, pisici, reptile, pasari si rozatoare. Acvarii si terarii. (Daniel) sau Reef.ro - Reef Aquarium - Importator, distribuitor de pesti, plante, corali, produse si echipamente de acvaristica (George). Eu acvariul de 550L il am facut cu George, iar cele dinainte le am de la Daniel. Urmatorul poate-l fac in colaborare cu amandoi

  9. #469 SP
    Member SilentHill's Avatar
    Se mai intampla dimineata cand aprind neoanele sa fie in acvariu multi melci din aceea mici care apar din senin. Care este motivul ? Este de bine sau de rau ?

  10. #470 SP
    Junior Member opincarul's Avatar
    In general se spune ca daca melcii ies la suprafata ai probleme cu apa din acvariu si nu strica sa faci niste teste. Si totusi unele specii de melci mai au obiceiul de a iesi din acvariu (ex. pomaceea). La mine de exemplu mananca biofilmul (skimmerul e ineficient, dar a venit impreuna cu filtrul).

  11. #471 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca e vorba de Melanoides Tuberculata (care sunt melci de substrat mai mult) nu e ceva anormal. Doar ai grija ca se inmultesc in draci. Poti fie sa iei cateva Anentome Helena (sau Assassin Snail) fie 2-3 Botia Kubotai, si in cateva saptamani nu mai ai decat cochilii de melci de substrat

  12. #472 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar

    Acvariu de vinzare

    M-a rugat un prieten sa pun urmatorul anunt:
    Se vinde acvariu confectionat artizanal 150cm X 40cm X 66cm ( h ). Sticla groasa de 10, rama metalica sus si jos, oarece urme inestetice de silicon pe la colturi, este nevoie de 4 barbati pentru manipulare. Doritori? PM.

  13. #473 SP
    Junior Member Andreyp95's Avatar
    Monky acvariul are 35 l L=45 l=23 h=38.Filtrul e o chinezarie uite aici linkul Filtru acvariu Sun Sun HJ511 - SC AQUARIUM PREST SRL 3 plante si cred ca una e Bacopa caroliniana,una e Anubias si una e Aciotis.Sper sa iti dai seama tu mai bine din poze.Am facut si un video ca sa observi comportamentul lor.
    Attached Images Attached Images acv.jpg 20140423_155506.jpg

  14. #474 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu nu vad ca ar fi agitati cory, ba din contra, in filmuletul tau par a fi foarte ok. Nu i-am vazut nici macar odata sa se ridice la suprafata... Valorile apei pe care mi le-ai dat de pe tester sunt si ele OK... Filtrul ala pare a fi o mare porcarie, dar nah... la cat de mic e acvariul.

    Important e sa nu pui multi pesti (acolo s-ar preta niste neoni si cam atat pe langa cory) si sa faci schimburi de apa la timp (si nu prea mult). Si nu exagera cu mancarea!

  15. #475 SP
    Junior Member Andreyp95's Avatar
    Nu se ridica neaparat la suprafata dar tot urca cam jumatate de acvariu si inoata pe acolo.Uneori se opresc pe fund si stau nemiscati cateva secunde.E normal? Am vazut diverse filmulete pe youtube,nu urcau asa de sus si erau linistiti.

  16. #476 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E normal. In alte acvarii sunt probabil si alti pesti si stau in banca lor. Ai mei au momente cand iau tot acvariul la "puricat" (mai ales cand se joaca). Da, cateodata stau nemiscati ore intregi.

  17. #477 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Buna ziua!
    Vad ca s-a cam depopulat forumul.
    Oricum incerc.
    Poate cineva sa mi dea raspuns la o intrebare delicata:
    Cit dureaza un setup?
    Adica vreau sa zic, e posibil ca, la un moment dat, sa se "strice" , decicleze acvariul, si trebuie refacut de la 0? ( substrat, plante, aranjament, etc. )
    Va multumesc!

  18. #478 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut nevarmaind. Nu imi dau seama ce vrei sa spui cu "s-a cam depopulat forumul". Numarul de utilizatori a crescut, iar "populatia" din cate stiu nu a fost inlocuita de reptilieni

    Referitor la intrebarea ta... daca nu ma insel acolo ai cel putin 4 situatii.

    1. La deciclare, ai aici mai multe detalii. In caz ca se intampla asa ceva, eu recomand folosirea BioDigest Start Up (care contine StopAmmo si BioDigest Start). O parte se ocupa de diminuarea nitritilor si a amoniacului, iar cealalta parte se ocupa de "repopularea" cu bacterii (care vor ajuta la reducerea nitratilor si fosfatilor). Si desigur, trebuie masurate valorile apei (sa nu depaseasca limitele pentru a nu pierde pesti) si facut schimb de apa partial.

    2. Daca se strica ceva, repari acel ceva, nu te apuci si refaci de la zero. Daca se strica valorile apei, vezi care este cauza, nu repari "tipic romaneste", fara a rezolva de unde porneste problema (am observat ca multi procedeaza asa... nu verifica de exp. de ce le cresc prea mult nitratii, prefera sa foloseasca solutii din comert "anti nitrati" - la fel si pentru pH).

    3. In functie de substratul pe care l-ai folosit, acesta iti va tine de la 1an, doi... pana la 5-10. Depinde daca ai incalzitor de substrat, daca ai melci de substrat (care ajuta)... depinde ce fertilizare folosesti. In cazul unui setup cu Dennerle de exp. exista Refresher Tabs, poti folosi Deponit NutriBalls sau root fertilizers (pt. echinodorus de exp.) care ajuta la refacerea substratului (sau mai bine zis la "re-fertilizarea" sa). Daca ai un substrat imbacsit, e mai complicat... inseamna ca nu ai facut ce trebuie de la inceput. De aceea am si facut acest ghid.

    4. Daca vrei sa refaci aranjamentul in acvariu, o poti face oricand fara a decicla acvariul. Practic muti/inlocuiesti plante... Daca deja schimbi si substratul, atunci e "alta mancare de peste". Aproape sigur va trebui sa pornesti de la zero... dar ai putea salva timp prin a refolosi apa "veche" din acvariu... a folosi acelasi filtru, fara a-l curata... etc.

  19. #479 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    De fapt mi ai raspuns.
    " In functie de substratul pe care l-ai folosit, acesta iti va tine de la 1an, doi... pana la 5-10 ".
    Sa detaliez.
    Acvariu nano 10 l ( stiu, asta e... ) cu substrat Manado de la JBL si cu Melanoides tuberculata. Citiva guppy, citiva RCS, nedoritii melci rotunzi, o planta ( ciuma apei ) foarte prolifica, mereu aruncam din ea, 1 bila de cladophora. Fara lumina solara directa, fara sursa de lumina. Dupa aproximativ 3 ani de functionare, daca pot spune asa, m am trezit cu o apa tulbure si urit mirositoare si multi melci rotunzi. Melanoides tuberculata urcati pe pereti.
    E posibil si ca cel care s a ocupat citeva zile sa fi pus prea multa mincare, eu fiind plecat in concediu.
    Oricum, nu am avut alta varianta decit sa arunc toata apa, sa spal substratul cit de bine am putut, sa reduc numarul de rotunzi, si sa vad cum evolueaza in continuare.
    Pntru mine este un hobby, dar nu am bani de investit in altceva.
    Dumnezeu cu mila!
    Astept si alte sugestii, poate le aplic ( daca nu costa ).
    Multumesc de raspuns.

  20. #480 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sorry, "fara costuri" nu am ce sa-ti recomand. De fapt, din punctul meu de vedere, un nano este mai costisitor (in special ca timp si stress) decat un acvariu mare. Asta si pentru ca orice greseala mica (exemple: schimbare prea mare de apa, mancare prea multa, populatie de pesti/melci prea mare) duce la dezechilibrarea lui. 10L e prea complicat... pentru mine (de fapt pentru femeie, ca al ei a fost) a fost greu de mentinut un nano de 30L, la care avea toate echipamentele necesare.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 24 of 27 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 ... LastLast

Similar Threads

  1. Totul Despre Emulare pe PC... By Strike105X in forum Jocuri PC
    Replies: 3 Last Post: 09-12-2014, 18:08
  2. Totul despre Samsung Galaxy S4 By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 06-11-2013, 01:45
  3. Totul despre Microsoft Surface RT By MonkY in forum Tech News
    Replies: 14 Last Post: 30-10-2012, 00:17
  4. Totul despre consolele retro. By sergiutz11 in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 28-03-2011, 07:45
  5. Totul despre WoW By Razvan in forum Stories & Other News
    Replies: 0 Last Post: 10-12-2009, 20:30

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts