Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 72 of 903 FirstFirst ... 22 62 70 71 72 73 74 82 122 172 572 ... LastLast
Results 1,421 to 1,440 of 18054

Thread: Clubul PlayStation 4

1. #1421 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    RaverX, si de ce ma rog ar trebui sa apara o consola "revolutionara"?
    N-ar trebui, vad ca am fost gresit inteles. Am specificat clar ca e foarte probabil ca PS4 sa fie un succes comercial, daca nu va fi scumpa si va avea jocuri multe va fi chiar foarte bine vanduta.

Doar faceam o comparatie cu restul PS-urilor si am zis ca fiecare a adus ceva revolutionar, chiar daca nu "era nevoie". Si eu cred ca asta a contribuit major la succesul consolelor Sony. Daca nu treceau pe HDMI si pe BluRay cum ar fi aratat seria Uncharted? Nu mai zic cum era daca nu era si Cell inside.

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pe mine ma lasa rece chestia cu "revolutia"... nu-mi trebuie decat un PS3 updatat la 2013-2014. Jocuri bune si multe sa fie, pentru ca in definitiv consola este la fix la fel de buna precum titlurile pe care le are. Daca nu sunt jocuri, pot sa vina si cu mama revolutiei...
    Te inteleg, dar e chestie de gusturi. Pe mine la fel de rece ma lasa acum jocurile noi pentru ca nu vad nimic cu adevarat nou. Si asa pot sa nu mai lanseze deloc PS4 si sa lanseze peste un an un PS3 extra mega ultra super slim de care sa mai traga inca 2-3 ani, nu?

Probabil ca o sa spui ca daca vreau sa-mi iau grafica sa-mi iau PC. Insa nu e chiar asa, nu conteaza *doar* grafica. Insa (cel putin pentru mine) e si inversul valabil, adica nu conteaza *doar* gameplay-ul. Eu vreau jocuri noi, dar vreau sa fie totul nou. Si ideile, dar si grafica. Si povestea, dar si sunetul...

Ma joc cu mare placere si acum Quake 1 si Carma 1. Savurez si acum Black pe XBOX clasic. Imi place enorm Killzone2 si 3, consider ca seria Uncharted e o capodopera, de aia o sa am la indemana tot timpul un PS3. Insa la momentul aparitiei toate m-au atras si pentru ca au avut grafica foarte buna, pe langa gameplay si idei excelente.

Oare cum ar fi fost Quake daca PC-urile ar fi stagnat si n-ar fi aparut Pentium-urile? Cum era Black daca in XBOX-ul clasic nu era un Geforce3 ci un TNT2? Cum ar fi Uncharted3 sau Killzone3 daca PS3 ar fi fost echipat cu un Athlon64 3000+ si cu un FX5900 (si cu DVD )

2. #1422 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Lasa ca Xbox Infinity o sa fie singura consola revoluţionară, o sa ai BD in sfârşit Sunt de acord 100% cu ce a spus MonkY

3. #1423 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate la partea cu jocuri noi... unde sa fie totul nou... nu tine de consola in sine, ci de developeri si publisheri. Sony, Microsoft si Nintendo la urma urmei pun la dispozitie o platforma hardware cu un anumit devkit si sustin totul prin infrastructura (servere, retea, etc.). Si sa le luam pe rand (in cazul Sony):

- din punct de vedere hardware, poate nu va fi PS4 "revolutia" pe care o asteapta multi... dar nici nu cred ca e necesar. In plus, o "revolutie" in domeniul hardware ar face o consola atat de costisitoare incat cred ca gamerul de rand ar intoarce roata si ar spune "pai la banii astia imi fac doua super PC-uri". Eu zic ca e suficient acel factor de gen "de 5x mai rapid decat PS3".

- din punct de vedere software, vin cu compatibilitate a arhitecturii x86... mai mult de atat nici nu cred ca-si doreau developerii. Mai ales ca si Xbox vine pe aceeasi platforma... A scoate un joc pe 3 platforme "diferite" (vai de Nintendo unde e invers) nu va mai fi un chin ca si pana acum. Aici ma tem ca or sa dispara multe exclusivitati, dar... ramane de vazut.

- din punct de vedere al infrastructurii si retelei... aici inteleg eu ca ar vrea sa faca Sony o mica "revolutie". De la integrarea cu retelele sociale (facebook, twitter, youtube & co), pana la live streaming pentru jocurile mai vechi de PS3. Sunt curios daca vor lasa balta PSN-ul actual si conturile noastre (adica o luam de la zero), sau vor reusi sa importe toate cele si sa le duca la urmatorul nivel. La fel cum nu stiu nici cum va fi cu PSN+ si alte nebunii.

Practic Sony a punctat la toate cele 3 mari categorii. Daca punem ca iese si la un pret decent, vine si cu un line-up bun, cresc ergonomia la gamepad... pe mine unul m-au castigat din start. Sper sa fie la fel de fiabile consolele asa cum au fost si la PS3 (al meu phat merge si in ziua de azi, in timp ce la Xbox 360 am ajuns la consola cu numarul 8!).

Ce nu ma intereseaza cam deloc... este partea de Move... Poate acolo ar fi trebuit ceva "revolutionar" cum vrea RaverX, care sa castige multi adepti. De exp. eu in locul celor de la Sony, as bate palma instant pentru Oculus Rift... dar ma tem ca acest lucru nu se va intampla (pt. ca si Sony are un produs "competitor" in gama asta).

Well... vom trai si vom vedea. Cert e ca la sfarsitul anului voi avea buzunarele goale... Daca nu reuseste Sony sa mi le goleasca, sigur o va face Microsoft sau Apple. Asa ca, noi sa fim sanatosi!

4. #1424 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Pentru mine backwards compatible a ajuns o functie revolutionara la Playstation. Se pare ca 4 nu va fi.

5. #1425 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tray View Post
    Pentru mine backwards compatible a ajuns o functie revolutionara la Playstation. Se pare ca 4 nu va fi.
    Daca la PS3 au mai rezolvat (temporar) cu acel Emotion Chip, pentru compatibilitate PS2... la PS4 chiar nu ai ce sa le ceri. E pur si simplu alta arhitectura. E ca si cand ar fi trecut de la MacOS la Windows... Chiar ma gandeam, eu sa fiu in locul cuiva cu putere de decizie mare la Sony, ce as fi ales? Sa ramana backward compatible dar cu o arhitectura la care sa ma injure toti (si sa scot primul joc bun dupa un an sau doi de la lansare)... sau sa trec la o arhitectura unde sa pot avea un line-up bestial din day 1?

Avand in vedere pretul la care a ajuns un PS3 (si sigur o sa mai scada)... avand in vedere ca voi putea oferi jocuri PS3 via streaming... cred ca si eu as fi luat aceeasi decizie: arhitectura x86. Nu e in niciun caz o revolutie, ci o aliniere la "trend". Eu zic ca asta nu va insemna decat un lucru bun pentru noi gamerii.

Si sa fiu sincer... ma gandesc si la homebrew. Daca PS3 cu al sau Cell a putut sa ajunga atat de customizat... va dati seama ca PS4 (un semi-PC) va fi o nebunie pentru modderi? Si nu, nu ma refer aici la warez... ci la faptul ca vei putea transforma PS4 intr-o masinarie "tunata". I can only hope...

6. #1426 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Aha, toti isi vor moda PS4 pentru a renunta la PC, tableta, telefon, frigider si WC. Sa fim seriosi. Le va fi mult mai usor de data asta. La PS3 a durat 2 sau 3 ani daca nu ma insel. Poate chiar mai mult.

7. #1427 SP
    Member Snake's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Un nou output ar fi fost la fel de normal: PS1 a suportat doar compozit, PS2 a adus si component (rezolutii mai mari, progressive scan), PS3 a adus HDMI (si iesire digitala pana la 1080p), PS4 va avea... tot HDMI, macar daca ar suporta 4K, dar n-as crede.
    In caz ca nu stiai: HDMI 1.4 suporta deja 4K. Nu inteleg de ce PS4 nu ar suporta 4K. Daca te referi la 4K in 60FPS, asta nu cred ca vom vedea pana la HDMI 2.0, un standard nesuportat de niciun device in momentul actual. Insa am incredere ca Sony va 'mufa' din start asa cum trebuie HDMI-ul, si a demonstrat asta aducand suport 3D pe un port care nu suporta asa ceva.

8. #1428 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Aha, toti isi vor moda PS4 pentru a renunta la PC, tableta, telefon, frigider si WC. Sa fim seriosi.
    Corect. Sa fim seriosi! Nu e nimeni obligat sa-si modeze consola. Eu am facut-o la PS2 pentru homebrew si merge bine merci si in ziua de azi. Si nu, nu a trebuit sa renunt la WC pentru asta. Xbox-ul l-am modat pentru XBMC (si inca-l folosesc si in ziua de azi). Nu am renuntat nici la frigider pentru asta. Pe PS3 am inceput sa ma joc cu Linuxul pana s-a decis Sony sa-mi dea peste nas si l-a scos. A fost unul din motivele pentru care m-am suparat extrem pe Sony si m-am "mutat" pe Xbox 360. La 360 nu m-am agitat cu modarea pentru ca nu am vazut homebrew serios...

9. #1429 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Sincer nu ma pricep prea bine la arhitecturi, insa tin minte cand pe toate forumurile se explica despre PS3 in detaliu ca nu are cum sa ruleze jocuri de ps2, ca motion engine nu poate fi replicat. Iar ca anul acesta surpriza, pe ps3 cu custom firmware orice model merge sa joci jocuri de ps2. PS3 CFW doing what Sony's OFW couldn't or wouldn't? PS2/PS1/PSP compatibility

10. #1430 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Teoretic din software (ajutat de hardware-ul aferent) se poate emula orice. Din pacate, Sony au facut o magarie la fel de mare precum cea cu renuntarea la Linux. Atat compatibilitatea PS2 cat si Linux-ul au fost feature-uri trambitate (si avute) din start. Cum am zis, a fost unul din motivele pentru care am "hulit" pe Sony si am preferat sa bag mai multi bani la Microsoft. Nu ca Microsoft ar fi usa de biserica... insa in atatia ani nu mi-au taiat nimic. Decat ca mi-au facut zile negre cu RRoD-urile lor... fir-ar sa le fie de ras. Deh, nimic nu e perfect pe lumea asta. Si cine se asteapta ca PS4 sa fie consola perfecta... o sa aiba o mare deziluzie. Vorbesc in cunostinta de cauza, eu fiind un mare fan Sony cu multi ani in urma. Si zilele astea, m-am jucat cu 2 TV-uri de-ale lor, capat de linie (55HX955 si 55W905A). Au niste defecte, de-ti vine sa-ti iei campiii. Asa ceva acum vreo 10 ani, nu exista la Sony... mai ales la cele mai scumpe modele. Sorry guys... se lucreaza pe sistem de "criza". Sa se produca pe cat de cheap posibil (altfel ar fi mers cu Intel + nVidia si nu cu AMD/Ati), cat mai repede posibil... si sa se scoata profit cat mai rapid. Sorry...

11. #1431 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Oculus rift si ps4, nu cred, sony are o alternativa mai buna sau poate am înţeles eu greşit

12. #1432 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by D@nT3 View Post
    Oculus rift si ps4, nu cred, sony are o alternativa mai buna sau poate am înţeles eu greşit
    Sony are (de ceva ani) HMZ-urile (Personal 3D Viewer le spun ei). Ultimul este HMZ-T2 si daca nu ma insel se invarte pe la 1000 de lire. Nu doar ca n-are legatura cu ce face Oculus Rift (cu doua OLED-uri in 720p iti ofera vizibilitatea unui ecran cu echivalentul de 150"... pe cand Oculus Rift ofera spatialitate totala - cel putin asa se lauda), dar e gandit mai mult pentru a fi un fel de ochelari 3D mai "seriosi" si nimic mai mult.

13. #1433 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

14. #1434 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Ciclul a fost de 6 ani. Normal era sa apara anul trecut, "revolutionar" era sa apara si mai repede. Si cu toate ca apare mai tarziu nici nu aduce nimic nou. Unde mai punem ca va trebui sa concureze deja cu tablete si telefoane puternice, in 2006 aveai doar PC-urile si consolele.

Si acum ce-mi dai? Acelasi HDMI, acelasi disc, doar un hardware mai rapid? Nu mai zic ca e si hardware ieftin (AMD x86), va fi din start depasit, ce sa mai zic in cativa ani, pai si un telefon low end va fi mai puternic ca un PS4 in 2-3 ani.
    Prin revolutionar ma gandesc ca te referi la tehnologie de ultima ora, cum au fost PS 2 si 3 in special la vremea lansarii. Stiu ca Sony ii facea reclama PS3ului ca cel mai ieftin Blu-ray player si chiar era. Stiu ca un Blu-ray player sarea bine de 1000e in 2006. Aceasta tehnologie de ultima ora ii atribuia factorul de wow, revolutionar unei console Sony nou lansata.
    Acum probabil ca ciclul va fi mai scurt, estimez 4 ani. Astfel nu mai sunt nevoiti sa le faca asa de future-proof si sa le "gandeasca" pana in cel mai mic detaliu. Doar un update hw odata la cativa ani. Adica practic vor deveni PCuri foarte accesibile.

15. #1435 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si acum ce-mi dai? Acelasi HDMI, acelasi disc, doar un hardware mai rapid?
    Aici gresesti: PS3 avea HDMI 1.3, PS4 va avea HDMI 1.4 (sau chiar 2.0). La fel gresesti si la disk-ul optic: PS3 avea un BluRay 2x, PS4 va avea un 6x. Daca "doar" un hardware mai rapid nu te multumeste... poti ramane la PS3-ul "revolutionar". Nu forteaza pe nimeni Sony...
    Nu mai zic ca e si hardware ieftin (AMD x86), va fi din start depasit, ce sa mai zic in cativa ani, pai si un telefon low end va fi mai puternic ca un PS4 in 2-3 ani.
    No offense, dar exagerezi. Nu cred ca o sa vezi vreodata un telefon cu 8GB GDDR5. Poate cu 8GB vor fi in 2-3 ani, dar in niciun caz GDDR5. La cat consuma nebunia aia de memorie, probabil o baterie de smartphone ar reusi sa o tina in viata cam... 5 minute? Iar faptul ca va fi "depasit"... asta e o mentalitate un pic aiurea. In cazul asta eu iti propun sa nu-ti mai cumperi nici masina noua, nici tv nou, nici smartphone nou, nici PC nou... pentru ca iti garantez ca in 2-3 ani va fi ceva mult mai bun.

Pe mine ma scuzati... nu vreau sa ma transform in "avocatul diavolului"... mai ales cand vine vorba de Sony. Insa nu pot sa nu observ ca se plange lumea de drobul de sare, care ar putea sa cada in capul copilului. Ptiu drace! Ma uit la majoritatea posturilor lui RaverX si desi se plange ca va fi "doar un hardware mai bun", nu vad nimic legat de ceea ce conteaza cu adevarat: jocurile! Si-aici vine automat intrebarea: tu nu iti cumperi consola (precum noi muritorii) pentru jocuri?

16. #1436 SP
    Completionist Boghy02's Avatar
    Monky nu are rost

17. #1437 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu inteleg ce ziceti amandoi. Ce zice MonkY are sens, si asa e. Dar inteleg si dorinta lui RaverX de a avea ceva revolutionar in sufragerie.

Nu stiu cum nu a zis nimeni nimic de 4k. PS4 va rula filme 4k. Probabil va fi cel mai ieftin 4k player de pe piata. So, there you have it, revolutie!!!

18. #1438 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai sa fim rationali, si sa facem ceea ce foarte putini au incercat de-a lungul threadului. Si anume, sa comparam cu succesorul sau... consola care putem spune ca a avut cel mai bun rating (desi s-a vandut in nr. mai mic decat Wii): PS3! Dupa care, ca si consolisti, tragem linie si vedem daca merita upgrade-ul si asteptarea lui PS4. Mkay? Let's do it!

Sony PlayStation 3Sony PlayStation 4Diferente
    CPU IBM Cell 7 "core"CPU AMD Jaguar 8 coreDe 9x mai rapid (unele calcule estimeaza de 6x ori mai rapid)
    GPU nVidia 7800 (400 Gflops)GPU AMD Radeon (1.84 Tflops)De 5x mai rapid
    RAM 256MB XDR + 256MB GDDR3RAM 8GB GDDR5De 16x mai multa memorie (si poate fi alocata dinamic)
    BluRay 2xBluRay 6xDe 3x mai rapid
    WiFi b/gWiFi b/g/nDe 5x mai rapid
    USB 2.0USB 3.0De 10x mai rapid
    DualShock 3 610mAhDualShock 4 1000mAhDe aproape 2x mai mult juice
    PSEye 640x480 @ 60fpsPlayStation 4 Eye 1280x800 @ 60fpsDe 3.3x mai mare rezolutia
    HDMI 1.3HDMI 1.4Ethernet channel, ARC, 4K, Full3D
    Bluetooth 2.0Bluetooth 2.1De ce nu Bluetooth 4.0?
    Sa luam si o mica lista de plusuri si minusuri, extra fata de specificatiile de mai sus:

- nu mai sunt suportate disk-urile de PS3 sau PS2
    - trebuie achizitionata consola si toate accesoriile (nu mai este nimic compatibil)
    - preturile vor fi mari la inceput (mai ales in cazul jocurilor - desi multi distribuitori spun ca vom avea doar o mica diferenta de 5 - 10 EUR)

+ avem un nou procesor dedicat pentru background tasks (inregistrare video, download, share)
    + o mai buna ergonomie la gamepad (thx God for that... ma omora DS3-ul la sesiuni mai lungi)
    + un punct in plus pentru cei care urasc varianta pe disk si prefera varianta digitala: jocurile de PS3 vor fi rulate in streaming
    + avem si touchpad pe gamepad (plus led-ul acela bizar) - totodata sunt zvonuri ca motorasele pentru vibratii au fost mult imbunatatite
    + 4K (oh yeah!)
    + pretul (zvonurile spun ca in varianta de baza acesta va fi in jur de 400 USD - mai mic decat PS3 in varianta de 20GB care costa 499 USD)
    + launch title pack de n ori mai bun decat cel de la PS3

Acum, acestea fiind spuse... trag linie si intreb: Cum Dzeu sa nu-mi cumpar un PS4? Sony, please take my money!

19. #1439 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Eu stiu ca Ps Move si Ps Eye(pt chat) sunt compatibile

20. #1440 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by D@nT3 View Post
    Eu stiu ca Ps Move si Ps Eye(pt chat) sunt compatibile
    Ele or fi... insa ma tem ca n-o sa mai vrei sa te joci cu "prostioara" aia in 640 x 480... cand ai PSEye cu rezolutie de aproape 4x mai mare (si probabil si optica mult mai buna). Eu unul nu am fost niciodata multumit de PSEye-ul initial...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 72 of 903 FirstFirst ... 22 62 70 71 72 73 74 82 122 172 572 ... LastLast