La 700 de euro ma asteptam si eu. Tinand cont ca aproape de 600 a fost la lansare cel normal. Vorbesc de versiunea cu disk
La 700 de euro ma asteptam si eu. Tinand cont ca aproape de 600 a fost la lansare cel normal. Vorbesc de versiunea cu disk
Unde? Cand? In RO a fost 2500 lei day 1, deci 500 euro.
Uite aici preturile oficiale
Vroiam sa postez mai devreme referitor la GTA. Pai Microsoft n-a avut niciodata exclusivitate la lansarea unui GTA nici macar sa aiba jocul in acelasi timp cu Sony. O singura data au platit o galagie de bani pentru exclusivitatea celor 2 expansion-uri la GTA IV pentru Xbox 360. N-au ce sa mai agite, razboiul e pierdut, raman cei de la Sony si Nintendo (Xbox-ul a fost o ambitie a lui Bill Gates, care cine stie cat la costat si daca tragi linie s-a facut profit?). Ambii au multi developeri fideli si mereu Microsoft va pierde aici.
---------- Post added 05-09-2024 at 13:59 ----------
Nu era 2849 lei la lansare in Iarna 2020? Ulterior scalperii rupeau netul de la 3500 lei in sus? Oi gresi eu.
---------- Post added 05-09-2024 at 13:59 ----------
Pretul era cum spui tu. 400 eur versiunea digital si 500 disk-ul insa nimeni nu avea aceste preturi
Scalping-u e partea a 2a.
Pretul la precomanda si mereu cand era vandut oficial - ma refer la eMag, ca Altex a avut mizeriile alea de "tombole" - pretul a fost mereu 2500 lei ala cu disk, 2000 ala fara disk.
Eu am avut precomanda la eMag pe care au onorat-o day 1, la 2500 lei.
Vedem ce va fi. Oricum daca luam Returnal spre exemplu care e superb portat pe PC, PS5-ul are uneori probleme in framerate (scade sub 30, simti cum se chinuie). Naiba.... Are probleme si cu Cygni shmup-ul nou lansat sub umbrela Konami care are niste visualuri bomba si sacadeaza uneori serios cand ecranul e plin de mobi. Eu as vrea o consola capabila de peste 45 fps-uri, 60 are fi ideal. Ar merita 800-1000 de euro din punctul meu de vedere. Spun pretul asta pentru ca comparativ cu PC-ul, gaming-ul pe console e mai ieftin si culmea net superior (nu iau in calcul fps-uri si strategii unde mouse-ul si tastatura fac legea).
Eu tot sper sa implementeze mod 40fps independent de HDMI 2.1 (asa cum are Steam Deck) si atunci mi se pare ca ar impaca ambele tabere, cumva si ar merita investitia la un Pro fara nicio problema.
Anul acesta se implinesc 30 ani de PlayStation si au pregatit cate ceva, detalii complete in link:
- My First GT
- Digital game soundtracks
- Shapes of Play
- Free online multiplayer weekend and esports tournaments
Celebrating 30 years of PlayStation: My First GT, digital soundtracks, “Shapes of Play” collection – and there’s more to come – PlayStation.BlogExplore a nostalgic homage to the original Gran Turismo, enjoy digital soundtracks from classic PlayStation games, and create fun moments with our new “Shapes of Play” collection – these are just a few of the ways we’re inviting you to join our community celebration, which starts this month.
Originally Posted by PlayStation.Blog
Pentru cine nu a vazut - Sony might have confirmed the PS5 Pro while it was busy celebrating
Also, se pare ca asta o sa fie hardware final (din mai multe surse), iar daca la CPU si GPU nu pare diferenta mare (cel putin fata de XSX), desi partea de rasterizare (deci randarea poligoanelor) diferenta e undeva in jur de +50% performance fata de PS5, GPU Power (FP32) va fi un salt urias - aia e toata partea de raytracing, deci ar trebui sa vedem jocuri unde RT-u sa nu mai fie un hit asa mare in jocuri, pentru ca va avea mai multe core-uri dedicate care sa se ocupe de asta.
Date fiind specificatiile de mai sus, putem sa speram ca PS5 Pro va fi in sfarsit acea consola 4K@60 sau macar un 1440p@60 cu upscale pe care o asteptam de atata timp, sau crezi ca o sa vedem in continuare jocuri in 30fps? Nu mai pot cu 30fps, gata!
Eu personal asta astept, sa vad ca si calitate ceea ce vad acum in Quality Mode, dar in 60fps. Nu vreau nimic mai mult de la ea.
De acord cu Xander,daca poti aduce pe PS5 PRO day1 in special sa te poti juca in Quality Mode la 60fps sau macar in modul VRR cu 40fps cum are si Spider-Man 2 eu sunt cel mai okay,nu am nevoie nici eu de mai mult de la o consola,simt ca e tot ce ai nevoie pentru a avea o experienta de joc excelenta.
Depinde de foarte multi factori. Daca e un titlu CPU heavy, cum este Dragon's Dogma 2 sau cum cel mai probabil va fi GTA VI, atunci nicio sansa la 60fps.
O sa vedem ce fac si ei, la Sony, cu asta, ca sa diferentieze consolele, dar si 3rd party.
Cam mare diferența de la prețul de lansare al PS5 (500) la 700. Chiar și de la prețul de acum 550 tot e mare diferența. Singura chestie care nu-mi dă pace legat de leak este data de lansare (6 decembrie). Alții au spus că se va lansa mult mai devreme. Poate, poate Sony va mai lăsa prețul mai jos cu vreo 50 USD/EUR. Nu avem decât să așteptăm. Dacă ar aduce VRR la 40 FPS în cât mai multe jocuri, poate ar merita (mă îndoiesc că vor face asta). N-am așteptări mari legate de preț totuși
Nu cred ca un PS5 Pro poate fi promovat altfel decât cu 60FPS. Consolele au nevoie de niste metrici clare și ușor de înțeles pentru a arăta progresul maselor de oameni care nu au background tehnic. Cam greu sa vinzi o consola mai scumpă care rulează fix aceleași jocuri la aceeași rezoluție și FPS, dar cu "better ray tracing". Ce înseamnă better?
Pentru mine nu mai prezintă așa mult interes după leaks. Singura problema pe care o am cu PS5 e modul îngrozitor in care implementează HDR: setări de HDR in meniul consolei, dar după alte setări de HDR la fiecare joc in parte. De fapt nu la fiecare joc, ca unele folosesc setările consolei, altele au propriile setări. Wtf is that Sony?
Pai majoritatea jocurilor au mod 40fps daca ai TV care suporta 4k la 120Hz, deci nu cu asta ar trebui sa vina PS5 Pro - poate cu un mod independent de acel HDMI 2.1.
Cat de better RTX, e foarte simplu - daca acum numarul de rays este mic, pentru ca taxeaza serios GPU-ul si nu putem avea jocuri care sa beneficieze serios de ray tracing, cu noul GPU (daca va ramane ce este in leak) ar trebui sa vedem in toate jocurile, ce vedem in Star Wars Outlaws - RT sa fie folosit nu doar pentru umbre sau doar pentru reflexii sau doar pentru iluminare globala, ci pentru toate, la un nivel mult mai bun decat ce avem acum.
Eu m-am referit la un mod independent de cel din TV. TV-ul meu nu are nici HDMI 2.1, dar plănuiesc să cumpăr un OLED cu HDMI 2.1 în curând. Sunt de acord cu Espiritus, e musai ca PS5 Pro să vină cu ceva palpabil, mai ales dacă va costa așa mult.
Poate există oameni care ar da și 800+ de euro pe consolă, dar marea majoritate nu cred că gândește așa. Comparațiile cu PC-urile de gaming nu ne ajută, Sony ar putea să pună prețul și la 1200 de euro pe ideea "dați 3000 de euro pe un PC de gaming, puteți să dați și 1200 pe o consolă comparabilă ca experiență". Gândiți-vă că lumea cumpără console tocmai pentru că nu vor să dea mii de euro pe un PC de gaming.
Oricum cred ca nici asteptarile lor dpdv vanzari nu sunt prea mari, ca doar au avut experienta cu PS4 Pro care nu a vandut prea bine.
Macar sa aibe stocuri suficiente ca sa combata scalperii si mai departe, decide fiecare, in functie de lansarile jocurilor si analizele grafice, daca merita sau nu investitia.
Si, desigur, mai sunt cei cativa, ca noi, un procent mic, care-l vor lua indiferent de ce se intampla.
Un leaker spune ca vor avea un anunț mare săptămâna viitoare ( posibil Pro-ul ) si State of Play în 19-20 Septembrie: https://www.reddit.com/r/GamingLeaks...s/s/fzOv1CzcBU .
Altundeva citisem că State of Play-ul ăsta va avea anunțuri destul de mari.
Da, pe 9 ar fi anuntul pe site-u lor, despre PS5 Pro si la final de luna vedem state of play.
https://www.theverge.com/2024/9/5/24...ign-leak-image
We’ve known for months the PS5 Pro is real and that developers have been getting their games ready for this new console. A source familiar with Sony’s PS5 Pro plans tells me that all games released on or after September 16th need to support the PS5 Pro, so that suggests that Sony’s official announcement of this console is coming real soon.
Vad ca lumea incepe sa aiba iar mari asteptari de la PS5 Pro, la fel cum au crezut ca PS5 va aduce 4K60 nativ si/sau RT avansat...
PS5 a livrat exact ce se putea dintr-un echivalent RTX2070 si Ryzen 5 3600. S-a uzat de upscalling la greu (cu image reconstruction chiar si de la 720p), lucru care a permis 60fps mode si/sau mici efecte RT.
Conform zvonurilor, PS5 PRO va avea un GPU echivalent unui RTX3070, si "allegedly" better RT performance.
Dar CPU-ul este acelasi, ceea ce o limiteaza incredibil de mult si dpmdv nu prea merita atentia, fiind mai mult un bridge / interest booster pana la PS6. Daca la PS4 Pro am facut preorder si am fost extrem de entuziasmat pentru ca am facut trecerea la TV 4K, aici impactul va fi mai mic.
Un exemplu foarte pertinent si recent, este analiza DF pentru Warhammer 40K: Space Marine 2, titlu foarte CPU heavy, unde FPS-ul ajunge si la mid 30s. Un GPU mai performant NU va rezolva asta, e nevoie de CPU power.
Un Zen 4 ar DUBLA framerate-ul, si asta vom vedea abia in PS6 > Cel mai probabil Soc Custom Zen 4 X3D + RDNA4.
Asadar, e foarte usor sa estimezi cum vor arata patch-urile PS5 Pro: modurile quality 30fps vor rula in 60fps, iar titlurile RT heavy de pe PC vor rula in sfarsit si pe PS5 Pro.
Primele exemple RT cu care se vor flexa sunt sigur ca vor fi Alan Wake 2 si Cyberpunk 2077, care, cu setari tuned down si cu upscalling agresiv pot rula inclusiv Path Tracing in 30fps. Cel mai usor de estimat este sa cautati benchmarkuri RTX3070 cu jocul vostru preferat.
Apoi, conform zvonurilor, vom vedea si AI image reconstruction in-house, aka PSSR, si cel mai probabil o sa fie intai in titlurile 1st party, si gradual in alte titluri majore, dar la ce cadenta au avut patch-urile PS4 PRO, don't expect wonders.
Va fi interesant de vazut cum se compara cu FSR2, care e net inferior DLSS, si ar ajuta mult generatia asta in care upscaling-ul a dominat.
Ca exemplu extrem, mai jos avem:
Alan Wake 2 Path Traced in 1080p, 20fps average pe RTX3070.
Alan Wake 2 RT in 1080p, 40fps average pe RTX3070
Daca ne luam dupa zvonuri, PS5 PRO = RTX3070 + better RT + PSSR
So, un patch poate aduce un upscale de la 800p + setari Path Tracing si alte setari toned down pentru 30fps Quality Mode.
Dar ma indoiesc ca vor merge pe drumul asta, mai degraba as vedea un Patch cu regular RT, ceea ce la da headroom pt rezolutie si setari mai inalte.
Pe scurt, PS5 PRO = same old CPU, dar cu GPU de la 2070 > 3070 (+ even better RT perf) si AI upscalling.
La cat de rare sunt release-urile AAA, plus zvonul ca GTA6 s-a amanat pentru mid 2026, eu personal inca ma gandesc daca merita sa vand PS5 si sa pun probabil inca minim 1500 lei din buzunar, pentru cateva patch-uri si o mana de AAA-uri care or mai veni pana la PS6.
Bookmarks